Eetpiraten Utrechtse Voorstraat gepakt: herendiner eindigt in politiecel

UTRECHT - In een restaurant in de Utrechtse Voorstraat zijn zes eetpiraten betrapt. Ze probeerden de zaak te verlaten zonder de rekening te betalen. De mannen hebben dit volgens de politie vaker gedaan en moeten binnenkort voor de rechter verschijnen.
Het restaurantpersoneel kwam er onderling niet uit met de mannen. Daarom werd de politie erbij gehaald. De mannen namen het volgens de agenten niet zo serieus en vonden het allemaal maar overdreven.
Het OM laat dinsdagmiddag weten dat drie zaken geseponeerd zijn, in verband met te weinig bewijs. De andere drie 'eetpiraten' staan op 15 augustus bij de politierechter.

POLITIESYSTEEM

Uit het politiesysteem kwam echter een ander beeld naar voren, schrijft de
. "Hieruit bleek dat de mannen eerder ook al wel eens waren 'vergeten' te betalen na het nuttigen van een diner. Hierdoor kreeg de avond een andere wending. De heren werden allen aangehouden voor flessentrekkerij."
"Meerdere politieauto's arriveerden in de straat, wat de nonchalante houding van de zes heren toch wel deed veranderen. Door het allemaal luchtig op te nemen, dachten ze er vanaf te komen...Echt niet!", schrijft de politie. De zaak is overgedragen aan de recherche. De mannen zijn gedagvaard. "Immers, op het moment dat iemand (structureel) de boel 'oplicht', moeten we dat niet accepteren!", stelt de politie.

STRAFFEN

Het is lastig om eetpiraten aan te pakken, maar Koninklijke Horeca Nederland adviseert horeca-ondernemers om altijd aangifte te doen bij de politie van oplichting. Daders zijn pas strafrechtelijk te vervolgen wanneer de politie proces-verbaal opgemaakt heeft.
Een paar jaar geleden was er in Utrecht een eetpiraat actief. Deze proletarische smulpaap werd opgepakt in restaurant Sumo in de Potterstraat. Hij kreeg een maand celstraf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.