Weer drugsdump Gagelbos: bewoners klaar met "duistere deals in dure auto's"

UTRECHT - In het Utrechtse Gagelbos is een grote hoeveelheid afval van een hennepkwekerij gedumpt. De rommel is achtergelaten op de parkeerplaats aan de St.-Anthoniedijk. De politie heeft nog geen zicht op de daders en hoopt op tips van getuigen.
Het beschutte Gagelbos tegenover de wijk Overvecht is al langer populair bij drugsdumpers. Eind maart werd in een sloot over tientallen meters wietafval achtergelaten. Daarnaast is het bos in trek bij lachgasgebruikers. Alleen vorige maand al zijn er honderden ampullen gevonden, meldde boswachter Tim Hogenbosch vorige week.
Staatsbosbeheer verwijderde eerder al vuilnisbakken uit het Gagelbos omdat medewerkers steeds langer bezig waren met het opruimen van afval. "Ik snap dat dit enigszins tegenstrijdig klinkt, maar als een prullenbak vol zit, kunnen mensen hun afval niet meer kwijt. Vervolgens zetten mensen het afval naast de vuilnisbak of laten ze het ergens slingeren. Dat willen we natuurlijk niet hebben", vertelde de boswachter.

DUISTERE DEALS

Op de
van de politie Utrecht zegt een omwonende dat het Gagelbos 's avonds een verzamelplaats is van "duistere deals in dure auto's" en dat het hoog tijd is voor extra maatregelen.
"Klopt", schrijft een andere bewoonster. "Wij wonen vlakbij. Er staan altijd auto's te draaien met vage figuren die daar echt geen blokje gaan wandelen." Iemand anders suggereert om camera's te plaatsen die kentekens scannen en tijdelijk bewaren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.