Kamperen in de meivakantie: hagel, wind en nachtvorst

BUNNIK - De wind huilt om je tent, de nachtvorst trekt in je slaapzak en het tikken van de regen wil maar niet stoppen. Kamperen in Nederland tijdens misschien wel de koudste meivakantie ooit: je moet er maar zin hebben. Toch zijn er genoeg 'diehards' te vinden die het doen.
Op de Bunnikse mini-camping De Vliert, landelijk gelegen in De Kromme Rijnstreek, zijn de gasten nog behoorlijk monter ondanks het droevig stemmende weer. Caravanbezitters zitten bij de kachel en een groep jongeren heeft de nacht doorgebracht in koepeltentjes. "Het was serieus koud vannacht, maar wel gezellig", vertelt een van de jeugdige campinggasten uit Rotterdam. "We hadden gelukkig extra dekens bij ons."
"Met zulk weer adviseer ik gasten wel altijd om de tentjes met de achterkant naar het westen op te zetten. Anders word je het terrein afgeblazen", voegt campingbaas Wim van Bentum toe. In de caravan van Ko van Rijnsoever is het redelijk goed toeven, maar vanzelf gaat dat niet. "Mijn eerste gasfles is al leeg. Je moet behoorlijk stoken om het enigszins warm te krijgen. Maar het is niet anders. Het mag de pret niet drukken."

TOILETROL

Het stereotype beeld van de campinggast die met een wc-rol over een drassig kampeerterrein moet, geldt niet op De Vliert. "Mensen hoeven hier echt niet zelf toiletpapier te regelen. Dat wordt gewoon aangeboden door de camping", vertelt Wim lachend. "Ook zorgen we altijd dat in een koude periode de vloerverwarming in het toiletgebouw aan staat."
Een ontspannen campinggast op slippers beaamt dat. "De vloerverwarming staat inderdaad aan. Heel aangenaam." Deze bezoeker vindt het sowieso fijn op De Vliert, ongeacht het weer. "De camping ligt ideaal, op fietsafstand van Utrecht, een fijne rustige stad."

EERDER KAMPEREN

Campingbaas Wim merkt dat mensen steeds vroeger in het jaar gaan kamperen. "Het is dus niet zo gek dat de gasten af en toe in een bui zitten. Vroeger gingen mensen pas met Pinksteren en Hemelvaart naar de camping."
Volgens Wim is er in ieder geval genoeg te doen op De Vliert. "We hebben een leuke recreatieruimte met spelletjes en gasten kunnen pingpongen of een potje snooker spelen."
Goed nieuws is ook dat er beter weer aan komt. Vanaf komend weekend stijgt het kwik naar zo'n 18 graden en gaat de zon weer schijnen.

Verslaggever Robert-Jan Booij op camping De Vliert (1)
Verslaggever Robert-Jan Booij op camping De Vliert (2)
Reportage op de koude camping in Bunnik

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.