224 lintjes in provincie Utrecht: "Veel mensen die echt iets extra's doen"

PROVINCIE UTRECHT - In onze provincie worden vandaag 224 lintjes uitgereikt. Dat zijn er 28 meer dan vorig jaar toen er 196 koninklijke onderscheidingen werden opgespeld.
Vooral in de stad Utrecht worden dit jaar flink meer mensen in het zonnetje gezet. Vorig jaar kregen daar 23 mensen een lintje, nu zijn dat er 37.

VAN ZANEN

"In de stad zie ik heel veel vrijwilligers en mensen die echt iets extra's doen in hun werk. Dan doe ik weleens de suggestie: is het niet eens aardig om die of die eens in het zonnetje te zetten", vertelt burgemeester Jan van Zanen. "Deze mensen zelf vinden het vaak heel gewoon wat ze doen, maar een koninklijke onderscheiding is een manier om te laten zien: wij vinden het heel belangrijk wat je doet en de koning ook."

HOUTEN

De meeste lintjes worden uitgereikt in gemeentehuizen, buurthuizen, kerken of theaters. In Houten pakken ze het anders aan. Daar gaat burgemeester Wouter de Jong langs bij de gedecoreerden. Zij worden thuis of op het werk verrast. "We gaan per bakfiets eropuit met bloemen en de lintjes. Zodat we feestelijk aan kunnen komen. We gaan gewoon aanbellen met deze verrassing."
Wie er allemaal een lintje krijgen, wordt pas later op de dag bekend. Om 13.00 uur vindt u onze site en app een compleet lintjesoverzicht per gemeente.

Burgemeester Wouter de Jong van Houten
Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.