RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zo kom je de Utrechtse Koningsnacht fluitend door

1/4
UTRECHT - Vanavond om 18.00 uur start in Utrecht de jaarlijkse vrijmarkt. Omdat daarom veel dingen net iets anders gaan dan op een gewone nacht van woensdag op donderdag, hier een aantal praktische tips om Koningsnacht zo probleemloos mogelijk - en met zoveel mogelijk leuke spulletjes van de vrijmarkt - door te komen.


BUS

Het Openbaar Vervoer werkt met andere dienstregelingen. Zo rijden U-OV en Syntus dit jaar tijdens Koningsnacht een uitgebreid Koningsnachtnet. Betalen met de OV-chipkaart kan alleen niet vannacht. Pas dus op, want daarbij zit een behoorlijk addertje onder het gras: de speciale kaartjes voor de buslijnen kun je alleen kopen bij de verkoopkraam in de hal van Utrecht CS. Dit kan tot de laatste nachtbus vertrekt.


STRUINEN

Bij de vrijmarkt in Utrecht stallen inwoners hun leukste rommel uit op hun kleedjes. Maar hoe scheid je nou het kaf van het koren? Volgens taxateur Jan-Wolter van den Berg is het een kwestie van goed kijken en vooral alles even vastpakken, bekijk het van dichtbij! En natuurlijk letten op het aanbod. Als er van een bepaald product minstens drie varianten zijn, dan is het vast niet exclusief.


VEILIGHEID

Al die nieuw gescoorde schatten opslaan op het station? Pas op: de bagagekluizen op Utrecht Centraal zijn niet te gebruiken. Volgens de NS is dat om situaties met verdachte pakketjes te beperken. Over verdachte situaties gesproken; in de hele stad heeft de politie zware betonblokken neergezet. Die staan daar zodat mensen met minder fraaie bedoelingen met een vrachtwagen niet zomaar een menigte in kunnen rijden.


ALCOHOL

Met het openbaar vervoer naar Utrecht en alvast zin in een pilsje? Geen goed idee. Er mag geen alcohol gedronken worden in het openbaar vervoer op Koningsnacht en -dag. Net als voorgaande jaren is er een verbod op het drinken van bier en wijn in bus en trein.


KOUD

Het is misschien wel de koudste meivakantie ooit. Zonder jas is dus niet zo'n verstandig idee.


DRUKTE

Normaal gesproken komen zo'n honderdduizend bezoekers in de koningsnacht naar Utrecht. Vanwege de kou zou het zomaar kunnen zijn dat 't er - net zoals vorig jaar - wat minder worden. In het centrum van de stad zijn speciale borden gezet, waarop je kan zien hoe druk het overal is.


RTV UTRECHT

RTV Utrecht doet op radio, televisie en internet de hele dag verslag vanuit diverse gemeenten in de provincie. Meer daarover vind je hier.

De vrijmarkt in Utrecht duurt 24 uur en is donderdag om 18.00 uur ten einde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -