RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Betonblokken Koningsdag geven winkelend publiek 'veilig gevoel'

UTRECHT - Voorbijgangers in het Utrechtse stadscentrum lijken positief over de betonblokken die de gemeente voor Koningsdag plaatst. Het is de eerste keer dat de gemeente gebruik maakt van de blokken.

De gemeente liet maandag weten de wegversperringen te plaatsen. De betonblokken moeten Utrecht beschermen tegen een mogelijke aanslag.

"Die betonblokken vind ik super goed, dan kunnen er geen auto's komen", vertelt een oudere vrouw. Een meisje begrijpt dat: "Het zal wel een veiliger gevoel geven, want je weet nooit wat er kan gebeuren. Zeker met de aanslagen die geweest zijn." Een moeder en dochter uit Blaricum zeggen dat ze daar niet zo snel zulke blokken beton zien komen, maar vinden het "een goed idee voor zo'n grote stad".


CAMERA'S

De gemeente zet ook, net als in eerdere jaren, tijdelijke camera's neer om de mensenmassa in de gaten te houden. Minder privacy lijkt voor het winkelend publiek geen groot probleem. "Dan moet je jezelf gewoon gedragen", vindt een jong koppel uit Limburg. De man van een ouder echtpaar is het daar mee eens. "Als je verkeerde dingen wilt doen, ben je gewoon de pineut. Dan mogen ze je toch gewoon zien?" Zijn vrouw vindt het wat spannender. "Dan kunnen ze je wel altijd zien, hč."

De betonblokken worden na Koningsdag ook op 4 en 5 mei ingezet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -