RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vroege vrijmarktkriebels in Utrecht

1/2
UTRECHT - De Utrechtse binnenstad is al in de ban van de vrijmarkt. Vanavond mag er pas verkocht worden, maar er komen steeds meer verkopers naar het centrum om een plek te claimen.

Mark de Weers zit op de Weerdsingel. Hij was er al om 08.00 uur. "Vanmorgen was het lekker warm, maar inmiddels is het fris en betrekt het een beetje. En het is nog een lange dag te gaan", aldus de fanatiekeling.


OVERLEVINGSPAKKET

Verkopers mogen vanaf 18.00 uur hun spullen verkopen. Tot die tijd mag je je plek markeren met stoepkrijt, maar sommigen gebruiken ook tape.

De Weers heeft zijn plek niet afgezet. Hij heeft wel twee stoeltjes en een overlevingspakket meegenomen om het tot de start van de vrijmarkt uit te zingen.

"Een tablet, een extra oplader, de koffie en de broodjes. Dus als het goed is, hoeven we ons niet te vervelen vandaag", aldus Mark.


OPRUIMEN

De Utrechtse vrijmarkt eindigt op donderdag 27 april om 18.00 uur. Alle verkopers moeten hun handelswaar weer meenemen of afgeven bij containers van de gemeente.

Normaal gesproken komen er zo'n 100.000 bezoekers in de Koningsnacht naar Utrecht, maar dat zou dit jaar wel eens veel minder kunnen zijn vanwege de verwachte kou en regen.

Hier vind je praktische tips over de vrijmarkt in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -