RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vrijmarkt in volle gang: "druk, droog en gezellig"

1/7
UTRECHT - De jaarlijkse vrijmarkt in Utrecht is in volle gang. De sfeer was rond het begin woensdagavond om 18.00 uur niet heel vrolijk vanwege de regen, maar inmiddels zijn de buien voorbij.

In het begin stond op sommige plekken nog niemand. Rond 19.00 uur klaarde het op, toch zal het sowieso de hele avond en nacht vrij koud zijn. Donderdag overdag is het waarschijnlijk droog in de stad.


INCIDENTEN

Voor zover bekend verloopt het feest overal volgens plan en zonder incidenten. Op de pleinen waar evenementen zijn georganiseerd is het druk, ondanks de kou.

De gemeente noemt het feest "druk en droog". "Op het weer na is er geen verschil met andere jaren", zegt een woordvoerder. "De sfeer is dus gezellig."


PLEK CLAIMEN

Veel bewoners van de binnenstad claimden woensdag vroeg al een standplek op de bekendste vrijmarkt van Nederland. Zo zat Mark de Weers om 8.00 uur 's ochtends al klaar op de Weerdsingel.

Op veel andere plekken hangen al de hele dag kaartjes met daarop teksten als 'Bezet' en 'Gereserveerd voor bewoners'. Tips om de Vrijmarkt en Koningsnacht zo goed mogelijk door te komen lees je hier.


VEILIGHEID

De gemeente heeft het zekere voor het onzekere genomen qua veiligheid. Op enkele plekken zijn zware zandzakken neergezet zodat kwaadwillenden niet hetzelfde kunnen doen wat eerder in Nice gebeurde. Daar reed een terrorist in een truck op een mensenmassa in.


WEER

Het bezoekersaantal ligt al jaren tussen de 300.000 en 400.000. Vorig jaar gooide regenachtig weer roet in het eten: er kwamen een stuk minder mensen dan het jaar daarvoor. In 2015 moesten zelfs pleinen worden afgesloten omdat het te druk was.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -