Burgemeester Houten brengt lintjes langs per bakfiets: "Dit is heel emotioneel"

HOUTEN - Burgemeester Wouter de Jong van Houten reed woensdag met een bakfiets door zijn gemeente. Daarin zaten de lintjes voor zeven gelukkige Houtenaren. Eén van hen is Marianne Harterink.
"Ik ben echt helemaal verbouwereerd", zegt ze na afloop met bloemen in haar hand en een lintje op de borst. Ze is vanaf vandaag Ridder in de Orde van Oranje Nassau. "Dit had ik echt niet verwacht."

SMOESJE

In Houten waren ze het zat om iedereen met een smoesje het theater in te lokken. En dus komt de burgemeester nu naar mensen toe. "We moesten vergaderen vanmorgen, heel serieus. En dan komt de burgemeester binnen en denk je: wat gaat hier gebeuren!"
Marianne krijgt de onderscheiding vanwege haar werk bij het hospice. Maar vooral voor wat ze betekent voor de dovenwereld. Haar zoon is doof en sindsdien heeft ze de afgelopen 35 jaar in allerlei besturen gezeten.
Na het opspelden vloog haar zoon haar in de armen. "Heel emotioneel, dat word ik er nu nog van."

DOVENWERELD

"Ik heb dankzij mijn zoon de dovengemeenschap leren kennen; een wereld apart, maar een hele bijzondere wereld. Ik ben blij dat ik daar deel van uitmaak."
Marianne moet nog bijkomen van de verrassingen vandaag. "Ik ben ridder ja!", zegt ze lachend. "Ik ben wat mijn zoon elke dag wil zijn." Morgen viert Marianne het feestje verder in Houten.
Benieuwd naar de gedecoreerden bij u in de buurt? hier staan ze allemaal op een rijtje.

In Houten en Utrecht zijn ze dolblij met de lintjes.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.