Bep (89) uit Utrecht is de oudste nieuwe lintjesdrager van de provincie

UTRECHT - Beb van Zwol is met haar 89-jarige leeftijd de oudste kersverse lintjesdrager van de provincie Utrecht. De Utrechtse is woensdag tijdens de lintjesregen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Van Zwol ontving de onderscheiding voor de wekelijkse eetclub die ze al dertig jaar organiseert. Ze bedenkt het menu, doet de boodschappen en richt de ruimte in voor twintig oudere bewoners van Transwijk en Kanaleneiland.

VERRASSING

"Ik werd hiernaartoe gestuurd omdat ik dacht dat we naar de Ashton Brothers zouden gaan", vertelt Beb lachend. "Maar het was heel leuk en de burgemeester deed het fantastisch."
Dat vindt burgemeester Jan van Zanen andersom ook. "Die mevrouw is zo sterk. Geweldig dat dat soort mensen zo in het zonnetje gezet kunnen worden."

NIEUWE EETCLUBLEDEN

De eetclub van Bep van Zwol bestond altijd uit 25 mensen, maar het worden er steeds minder. Daarom roept ze ouderen op zich aan te melden voor de eetclub. Dat kan bij Hart van Noord, de huiskamer van Kanaleneiland. Iedere donderdagmiddag om 12.00 uur eten de ouderen samen.

Item over de nieuwe lintjesdragers, waaronder Bep (89).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.