Utrecht rijdt ondanks ontploffing door met IVECO's op gas

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft contact gezocht met de leverancier van haar vrachtwagens naar aanleiding van de ontploffing van een truck afgelopen woensdag op de A2. Daar ontplofte een extra lange vrachtwagen (LZV) van transportonderneming Van der Wal.
De vrachtwagen die ontplofte is van het merk IVECO en rijdt op gas. Ook de gemeente Utrecht heeft tien vrachtwagens van het merk IVECO op gas rijden. Deze auto's van het type Stralis, worden gebruikt voor de inzameling van afval, met name in het centrum van de stad.

NAUWLETTEND

Woordvoerder Matthijs Keuning van de gemeente laat weten dat het ongeluk op de A2 reden was om direct met de leverancier te bellen. "We volgen het onderzoek naar de ontploffing nauwlettend en hebben de leverancier gevraagd ons op de hoogte te houden. Politie, technische dienst en arbeidsinspectie doen onderzoek naar de ontploffing."
De IVECO van Van der Wal reed op LNG, dat is vloeibaar gas. De IVECO's Stralis van de gemeente rijden op CNG, en dat is samengeperst gas. Keuning: "De tien wagens op gas vormen de helft van het wagenpark van de inzameldienst. De eerste serie hebben we vier jaar geleden aangeschaft. Tot op heden hebben we hiermee geen problemen ondervonden."

ANDER TYPE

Volgens de gemeente is er geen reden om de auto's van de gemeente stil te zetten. "Omdat onze wagens op een ander type gas rijden is er nu geen aanleiding om de wagens in de garage te houden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.