Honkbaltalent UVV maakt transfer naar Amerika

UTRECHT - Hij is nog maar 17 jaar en vertrekt in augustus naar Amerika: het jonge honkbaltalent Tijmen Takke, nu nog spelend voor het Utrechtse UVV, gaat een grote toekomst tegemoet.
Takke heeft een zeldzame slagtechniek. Hij slaat zowel links- als rechtsom en laat daarmee de tegenstander alle hoeken van het veld zien.
"Het is een groot voordeel dat ik van beide kanten kan slaan. Er zijn wel mensen die het doen, maar het is ontzettend moeilijk", vertelt Tijmen.

TRAINER

Zijn Amerikaanse coach Ty Eriksen ziet de transfer zonnig in. "Ik denk dat hij alleen maar beter zal worden in de Verenigde Staten. Hij is een fantastische teamspeler, die iedereen laat lachen en keihard werkt".
Tijmen ruilt zijn club en Jong Oranje in voor een Amerikaans team. Welke dat wordt weet hij nog niet, maar het aanbod is in ieder geval erg groot.

NATIONAAL TEAM

Of hij nooit meer met Jong Oranje zal spelen? "Als ik van mijn Amerikaanse team toestemming krijg vlieg ik in september nog even op en neer naar Canada om in mijn oranje shirt het WK te spelen."

Tijmen: "Dit is een droom die uitkomt".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.