Brand in bedrijfspand Amersfoort onder controle

AMERSFOORT - De brandweer is al uren bezig met een brand in een veilinghuis in Amersfoort. Rond 19.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester, wat betekent dat de brand onder controle is. Wel gaat het nablussen vermoedelijk nog uren duren.
Rond 17.00 uur nam de rookontwikkeling opeens fors toe. Omwonenden werd aangeraden ramen en deuren te sluiten.
Een uur later nam de rookontwikkeling iets af, zo liet de brandweer weten. "De rook bij de brand in Amersfoort trekt recht omhoog. De brand lijkt minder te worden."
De brand woedt bij veilingbedrijf BVA Auctions op de Kryptonweg. Daar sloeg sinds 13.45 uur zwarte rook uit meerdere kanten van het gebouw. Er waren enige tijd ook forse vlammen te zien.

GROTE ROOKWOLK

De rookwolk was in de wijde omgeving zichtbaar. Op sociale media stonden
. Zo was de rook onder meer te zien vanuit
en
.
Een woordvoerder van de brandweer dacht zaterdagmiddag dat het nog wel even gaat duren voor de brand op bedrijventerrein De Isselt geblust is. Mede daarom zijn er brandweerwagens vanuit de wijde regio opgeroepen. In de buurt van de brand staan weinig huizen, maar wel woonwagenkamp De Birkt.

BRANDWEER KON PAND NIET IN

De brandweer liet rond 16.30 uur weten door de rookontwikkeling nog steeds niet
. "De prioriteit ligt op het voorkomen van overslag naar het naastgelegen pand."
"De veiligheid van onze mensen komt op de eerste plaats", aldus een brandweerwoordvoerder. "We hebben beschermende kleding, maar die kan ook niet alles hebben."

GEVEILD

Volgens een woordvoerder van BVA Auctions staan in de brandende loods spullen die geveild moeten worden. Er staan staan auto's, scooters, auto-onderdelen en banden. Naar eigen zeggen is BVA Auctions 'het grootste veilinghuis van Europa.'
Voor zover bekend was er niemand in het pand aanwezig toen de brand uitbrak. "Er waren geen kijkdagen", aldus de woordvoerder van BVA Auctions.

Een woordvoerder van de brandweer over de brand.
De vlammen slaan uit het pand.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.