Honderd auto's verwoest door brand in veilingbedrijf Amersfoort

AMERSFOORT - Door de brand bij veilingbedrijf BVA Auctions aan de Kryptonweg in Amersfoort zijn zo'n honderd auto's verwoest. Dat zegt directeur Herberth Samsom zaterdagavond tegen RTV Utrecht.
De brand ontstond rond 13.45 uur. In de wijde omgeving was later die middag een enorme rookwolk te zien. Door de hevigheid van de brand koos de brandweer ervoor om het vuur in een van de hallen van het veilingbedrijf gecontroleerd uit te laten branden.

TESLA'S

In die hal stonden ongeveer honderd auto's, twintig scooters en een onbekend aantal autobanden. "Het is een hele vervelende zaak", aldus Samsom. "Voor de inbrengers (degenen die de auto's laten verkopen, red.), maar ook voor de kopers die hun auto nog niet hadden opgehaald. Er stonden bijvoorbeeld nog een aantal Tesla's die verkocht waren."
De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. "Het pand is overal beveiligd, want we hebben zeer waardevolle spullen staan. Er was door het systeem rook geconstateerd. We konden op de camera's niet zien waar het vuur begon, maar het was in ieder geval niet bij de auto's."

SCHADE-EXPERTS

Ook goederen in de andere hallen van het bedrijf zijn mogelijk beschadigd geraakt. Samsom: "Er was natuurlijk enorm veel rook en roetschade. We gaan nu met schade-experts kijken hoe groot de schade precies is."
Rond 20.00 uur was de brand onder controle. Enkele brandweerwagens blijven de komende uren nog aanwezig voor nabluswerkzaamheden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.