RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Rechtbank trekt vier dagen uit voor moordzaak Koen Everink

BILTHOVEN - Wie bracht zakenman Koen Everink vorig jaar maart om het leven met meerdere messteken? Over die vraag buigt de rechtbank in Utrecht zich volgende week. Er zijn vier dagen gereserveerd voor de zaak.

Het Openbaar Ministerie vindt dat al het bewijs wijst in de richting van de 30-jarige ex-tenisscoach Mark de J. Hij was op de avond van de moord bij Everink thuis, bloed van Everink is gevonden in de auto van De J., hij had een forse gokschuld bij de zakenman en De J. vroeg familie het horloge van Everink te verstoppen.

De J. zelf ontkent in alle toonaarden. Hij beschuldigt het OM en de politie van tunnelvisie en halfbakken werk. Volgens de voormalig coach werd hij door onbekenden ontvoerd op het moment dat Everink werd omgebracht. Buren zouden dat ook gezien en gehoord hebben, maar de ontvoeringstheorie wordt volgens De J. nauwelijks onderzocht.


VIER ZITTINGSDAGEN

Volgende week kunnen alle partijen hun verhaal doen voor de rechtbank. Maandag begint de zaak, dinsdag wordt de strafeis van het OM verwacht. Die dag krijgen ook nabestaanden de mogelijkheid om hun verhaal te doen.

Woensdag is het woord aan de advocaat van De J., de verdachte zelf krijgt donderdag het laatste woord. Op 13 juni doet de rechtbank uitspraak.

Koen Everink werd op 3 maart 2016 met meerdere messteken om het leven gebracht in zijn huis in Bilthoven. Zijn dochtertje vond zijn lichaam de volgende dag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht