Meer cameratoezicht op Amsterdamsestraatweg

UTRECHT - De gemeente gaat twee extra beveiligingscamera's plaatsen op de Amsterdamsestraatweg. Ook op de Zwanenvechtlaan in Zuilen komt een permanente extra camera.
Even verderop op het Prins Bernhardplein verdwijnt het toezicht juist, laat de gemeente Utrecht weten.

STRAATWEG

Extra toezicht op de Straatweg maakt deel uit van de intensievere veiligheidsaanpak, voornamelijk in het stuk tussen de Daalsetunnel en de Marnixlaan. "Camera's leveren een waardevolle bijdrage aan de aanpak", aldus de gemeente.

ZWANENVECHTLAAN

Op de Zwanenvechtlaan waren de afgelopen maanden drie extra mobiele camera's geplaatst omdat winkelcentrum Rokade volgens de burgemeester "een hotspot" was van criminaliteit. Er waren vooral veel autokraken.
Het toezicht heeft geholpen. "Omwonenden hebben geen last meer van rommel op de parkeerplaats en lawaai tot diep in de nacht", zegt Wim de Jong van de winkeliersvereniging. "En de auto-inbraken zijn voor zover ik heb begrepen tot nul gereduceerd."

PRINS BERNHARDPLEIN

Volgens Van Zanen is het Prins Bernhardplein een stuk veiliger geworden. Het cameratoezicht is daardoor minder nodig.
In totaal heeft Utrecht 78 openbare camera's staan. De gemeente laat weten dat de inzet daarvan altijd "proportioneel en subsidiair" is, "in aanvulling op een pakket aan maatregelen".

FLEXIBELE CAMERA

De gemeente heeft ook enkele mobiele camera's die makkelijk verplaatst kunnen worden. Die stonden de afgelopen tijd ook bij Rokade, maar verhuizen nu naar Lombok-Oost. Daar is de laatste tijd veel overlast van drugsdealers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.