RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Zeer grote brand in Maarssen onder controle

1/7
MAARSSEN - In Maarssen woedde vrijdagavond een zeer grote brand in een slooppand aan de Stationsweg. Dikke rookwolken trokken over het Amsterdam-Rijnkanaal richting Maarssenbroek en station Maarssen.

Bewoners moesten ramen en deuren dicht houden en tien huizen zijn ontruimd. De bewoners zijn "puur uit voorzorg" opgevangen bij zorgcentrum Snavelenburg, zegt een brandweerwoordvoerder. Zij kunnen waarschijnlijk snel weer naar huis.

De brand was rond middernacht alleen nog binnen in het pand, wel is de brandgeur nog goed te ruiken in de buurt. De brandweer heeft voorkomen dat het vuur uitbreidde naar naastgelegen huizen.

Er zat geen asbest in het pand. Dat is goed nieuws voor omwonenden die mogelijk rook hebben ingeademd. Niemand is gewond geraakt bij de brand.

Op het terrein naast de brand stond ook een hoop afval in vuur en vlam. Mogelijk was dat de oorzaak van de brand. De recherche doet daar zaterdag onderzoek naar.

Brandweerkorpsen uit de hele regio werden opgeroepen. De blussers kwamen uit Breukelen, Bilthoven, Vleuten, Utrecht en Woerden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht