Villa van ontwikkelaar The Wall op 'ontluisterende' wijze gestript

UTRECHT - De villa van Roger Lips, de ontwikkelaar van winkelcentrum The Wall in Utrecht, is op 'ontluisterende' wijze leeggehaald en beschadigd achtergelaten. Curator Jan Stadig heeft dat geconstateerd nadat hij de woning in Uden dinsdag met toestemming van de rechter had opengebroken.
De curator kreeg het vermoeden dat de inboedel was weggehaald nadat een buurtbewoner hem had getipt over verhuiswagens bij het huis. Op de inboedel ter waarde van 150.000 euro was door hem beslag gelegd. Het weghalen van de spullen is een strafbaar feit. Er zal aangifte
gedaan worden, kondigde de curator aan.
"Het pand was volledig leeg en er is grote schade aangericht", zegt Stadig. Het gaat bijvoorbeeld om de luxe inrichting, kunst, wijn en de apparatuur uit twee bioscopen waren verdwenen. De vriendin van Lips probeerde het bezoek van de curator nog met een kort geding te voorkomen maar dat mislukte.
Lips werd vorig jaar failliet verklaard. Hij staat voor meer dan 100 miljoen euro in het krijt bij verschillende banken. Hij is vooral bekend omdat hij een van de grote vastgoedklanten is die de SNS Bank in problemen brachten.
In 2009 opende The Wall langs de A2 bij Leidsche Rijn. De langwerpige, rode kolos werd nooit een commercieel succes. Het staat al sinds de opening deels leeg. Het winkelcentrum werd gefinancierd door SNS Property Finance, de vastgoedtak die bankverzekeraar SNS Reaal bijna fataal werd.
De vastgoedhandelaar sloeg eind vorig jaar op de vlucht toen hem duidelijk werd dat hij weer gegijzeld dreigde te worden omdat hij het werk van de curatoren frustreert.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.