Man achter The Wall in het nauw in Dubai

UTRECHT - De voortvluchtige vastgoedhandelaar Roger Lips, ontwikkelaar van megawinkelcentrum The Wall langs de A2 bij Utrecht, raakt steeds meer in problemen. Vanaf dinsdag is zijn verblijfsvergunning in Dubai verlopen, het land waar hij zich veilig waande vanwege het ontbreken van een uitleveringsverdrag met Nederland.
De zakenman wordt verdacht van miljoenenfraude en is volgens justitie medeverantwoordelijk voor het bijna omvallen van SNS Reaal in 2013. Hij leende honderden miljoenen die hij volgens de banken niet op tijd kon terugbetalen. Lips vluchtte na zijn persoonlijk faillissement naar Dubai.

PASPOORT

Het paspoort van de gevallen ondernemer verliep in oktober vorig jaar, waarna hij bij de Nederlandse ambassade in Dubai een nieuw reisdocument aanvroeg. De Nederlandse Staat weigert afgifte, omdat Lips en zijn echtgenote internationaal gesignaleerd staan. Lips spande een rechtszaak aan, die hij verloor. Een beroepsprocedure loopt nog, schrijft
.
Omdat een verblijfsvergunning rechtstreeks gekoppeld is aan het bezit van een geldig paspoort, loopt Lips vanaf dinsdag - wanneer zijn verblijfsvergunning vervalt - het risico door Dubai te worden uitgezet.

EIS

In 2015
de failliet verklaarde ondernemer nog miljoenen van Propertize. Dat is het voormalige Property Finance, de vastgoedtak van SNS die de bank bijna de de das om deed.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.