Utrechter aangehouden in onderzoek naar moord op Ranko Scekic

De arrestatie van de verdachte.
De arrestatie van de verdachte. © Koen Laureij
UTRECHT - In Utrecht is woensdagochtend een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de moord op Ranko Scekic. De 45-jarige man werd vorig jaar zomer geliquideerd op de Kretadreef in de wijk Overvecht.
De Dienst Speciale Interventies kwam woensdagochtend in actie op de Dommeringdreef in Overvecht om de verdachte aan te houden en geblinddoekt af te voeren. De arrestatie van de 23-jarige Utrechter trok veel bekijks.

TOTAALONDERZOEK

"Deze meneer is aangehouden in het totaalonderzoek naar de dood op Ranko Scekic", aldus politiewoordvoerder Bernhard Jens. "Wat dan eventueel wel of niet zijn aandeel is en de betrokkenheid en al dat soort dingen meer is op dit moment nog helemaal niet bekend."
De politie is al bijna een jaar bezig met het onderzoek en heeft woensdag meerdere acties uitgevoerd. "Als het gaat om deze meneer, die zal op een goed moment worden voorgeleid. En dan is het uiteindelijk aan een rechter-commissaris om te bepalen of deze meneer langer moet blijven."

MOORDEN OP BESTELLING

De moord op Scekic wordt gelinkt aan de geruchtmakende
, die draaide om moorden op bestelling. De hoofdverdachten in dit proces zijn veroordeeld tot acht jaar cel.
Scekic was als getuige opgeroepen in de 26Koper-zaak. In het onderzoek naar zijn liquidatie was nog niemand aangehouden. De politie kreeg in december diverse tips over de moord na een uitzending van Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld. Ook werden er namen genoemd.

Politiewoordvoerder Bernhard Jens over de zaak.
YouTube-filmpje van de liquidatie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.