Fouten bij aanleg Tolsteegsingel kosten ruim 120.000 euro

UTRECHT - De fouten die gemaakt zijn bij de aanleg van de nieuwe Tolsteegsingel kosten de gemeente ruim 120.000 euro. Dat heeft wethouder Lot van Hooijdonk geantwoord op vragen uit de gemeenteraad.
De kosten passen volgens de wethouder nog wel binnen projectbudget, als aanspraak gemaakt wordt op het potje 'onvoorzien'.
Deskundigen van de gemeente dachten dat 'ongebonden funderingsmateriaal' gebruikt kon worden, maar het had gebonden moeten zijn. Daarom moeten de onlangs neergelegde klinkers weer allemaal verwijderd worden.
Sinds de opening in oktober zijn nu al drie keer de klinkers uit het wegdek gehaald. Auto's kunnen er tot en met 19 mei niet langs.

AANNEMER

Gemeenteraadsleden vroegen zich af waarom niet de aannemer maar de stad opdraait voor de kosten. "Hoe meer risico's je bij een aannemer neerlegt, hoe meer je betaalt", antwoordde Van Hooijdonk.
De fouten die zijn gemaakt bij het inschatten van de grond hebben ook te maken met de tram die daar vroeger reed. "Heel oude funderingen daarvan zaten nog in de grond", zegt de wethouder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.