Verdachte overval De Holle Bilt blijft vastzitten

DE BILT/ZEIST - De verdachte van een gewelddadige woningoverval in De Bilt vorig jaar, blijft vastzitten. De rechter heeft een verzoek van zijn advocaat afgewezen om de 22-jarige Zeistenaar voorlopig vrij te laten.
Volgens rechter is er te veel bewijs, onder meer DNA-sporen, om de man naar huis te laten gaan. Het verhaal van de verdachte vindt de rechter niet echt geloofwaardig, en hij heeft geen goede verklaring kunnen geven waar hij was op het moment van de overval.
De slachtoffers werden op 15 september vorig jaar door drie mannen overvallen en opgesloten in hun huis aan De Holle Bilt. Ze werden beroofd van kostbare sieraden. De mannen vertrokken in de BMW van het echtpaar, die later brandend aangetroffen werd. De mannelijke bewoner raakte gewond bij de overval.

DNA

Van de verdachte is DNA gevonden op een regenpak dat bij de gestolen auto lag. De Zeistenaar zei dat hij het regenpak in het verleden wel eens heeft gebruikt, maar dat iemand anders het tijdens de overval aan heeft gehad. Hij houdt vol dat hij niets met de zaak te maken heeft.
In de zaak werd nog een tweede verdachte aangehouden. Die heeft dertig dagen vastgezeten, maar is nu vrij. Hij is nog wel verdachte.
De zaak gaat op 23 juni verder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.