RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man onder het puin bij instorting Woerden

1/4
WOERDEN -

Bij de renovatie van het stadhuis in Woerden is een betonnen vloer ingestort. Er ligt een bouwvakker onder het puin.

De brandweer weet nu waarschijnlijk waar het slachtoffer onder het puin ligt. Een woordvoerder vertelde dat er een "oranje hesje gezien is." Er komt nu een speciale kraan die het puin weg gaat halen.


INSTORTINGSGEVAAR

Hulpdiensten mogen vanwege instortingsgevaar het gebouw niet in. Het slachtoffer is vermoedelijk een medewerker van Lek Sloopwerken uit Woerden. Het bedrijf bevestigt dat het als enige op het project aan het werk is.

Van het drie verdiepingen tellende pand zouden deels twee lagen zijn ingestort. De bovenste laag dreigt nu ook naar beneden komen. De brandweer laat weten dat de derde verdieping deel los hangt. "Het is een onveilige situatie waardoor we niet kunnen werken," zegt een woordvoerder.

Een groot deel van de omgeving is afgezet. Ook de wegen zijn afgezet om trillingen in het pand en verdere instorting te voorkomen.

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend, zegt de brandweer. Nu wordt vooral gekeken naar het veiligstellen van de situatie. "We zijn in kaart aan het brengen hoe onveilig het is en we overleggen hoe we het verder gaan aanpakken."

Er is een traumahelikopter opgeroepen en een gespecialiseerd team van de veiligheidsdiensten in de regio Haaglanden verleent assistentie. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar het ongeval.


RENOVATIE

Het pand aan de Bleekmolenlaan is sterk verouderd. Na veel vijven en zessen besloot de gemeente het op te knappen in plaats van een nieuwe locatie te zoeken.

De renovatie komt erop neer dat het pand een stuk kleiner wordt gemaakt. Er is 10 tot 20 miljoen euro voor uitgetrokken en het vernieuwde pand moest volgend jaar open gaan.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -