9 jaar cel geëist tegen Poolse verdachten na mishandeling met strijkijzer

UTRECHT - Drie mannen uit Polen moeten als het aan Openbaar Ministerie ligt negen jaar de cel in voor de mishandeling van een man in Bunschoten-Spakenburg. De drie zouden in december het slachtoffer onder meer bewerkt hebben met een strijkijzer en hem overgoten hebben met kokend water.
De politie vond het 25-jarige Poolse slachtoffer 's nachts zwaargewond op de Kronkels. Drie verdachten, een 32-jarige, een 34-jarige en een 47-jarige man werden nog dezelfde nacht aangehouden in een woning in Bunschoten waar Poolse arbeidsmigranten wonen.

RUZIE OVER BIERGELD

De mannen zouden ruzie hebben gehad over geld. Ze eisten van het slachtoffer een bijdrage voor de bierpot, omdat ze meenden dat hij net zijn loon had gekregen. Toen de man weigerde, werd zijn pinpas met veel geweld afgepakt.
In de rechtbank verklaarden de verdachten dat ze die avond veel gedronken hadden. Een van hen zou een liter vodka achterover geslagen hebben.
Alle drie de mannen ontkennen dat ze het slachtoffer hebben beroofd of mishandeld. Op camerabeelden bij een pinautomaat is echter te zien hoe twee verdachten geld proberen op te nemen van de rekening van het slachtoffer.

ERNSTIG VERBRAND

De rechter liet tijdens de zitting foto's zien van de verwondingen van het slachtoffer. Zijn gezicht is zo ernstig verbrand dat collega's hem niet meer zouden herkennen.
Het slachtoffer lag na de mishandeling meer dan een maand in het ziekenhuis. Hij had onder meer een hersenbloeding, brandwonden, gebroken ribben een gebroken neus.

SCHADEVERGOEDING

Na de mishandeling werd het slachtoffer door zijn werkgever ontslagen. Die zou gezegd hebben dat de man niet meer kon werken en dat hij daarom dus op straat gezet werd.
De advocaat van het slachtoffer vroeg vandaag om ruim 17.000 euro aan schadevergoeding en smartengeld.
Meer lezen over de zaak? Verslaggever Rik Dogger praat je bij via Twitter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.