RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

TIJDLIJN: Kris en Lisanne

1/20
AMERSFOORT/PROVINCIE UTRECHT -

Kris (21) en Lisanne (22) uit Amersfoort werden sinds 1 april vermist in Panama. Hieronder een overzicht van alle ontwikkelingen tot nu toe.

[tijd]DINSDAG 30 SEPTEMBER[/tijd]
Een kistje met de resten van Lisanne is aangekomen in Nederland. Ook haar ouders zijn weer terug uit Panama. De resten gaan vermoedelijk eerst naar het Nederlands Forensisch Instituut. Daarna volgt een begrafenis in besloten kring.

[tijd]VRIJDAG 24 SEPTEMBER[/tijd]
De in Panama gevonden resten van het stoffelijk overschot van Lisanne Froon zijn overgedragen aan haar ouders. Dat melden RTL Nieuws en Panamese media.

[tijd]WOENSDAG 11 SEPTEMBER[/tijd]
Het OM in Panama geeft de stoffelijke resten en bezittingen van Kris en Lisanne vrij. Dat heeft onderzoeksleidster Betzaida Pitti gezegd.

[tijd]DINSDAG 9 SEPTEMBER[/tijd]
De Panamese autoriteiten moeten op korte termijn een uitgebreide zoekactie doen naar de resten van Lisanne Froon en Kris Kremers. Die oproep doen de ouders van Kris.

[tijd]MAANDAG 8 SEPTEMBER[/tijd]
Kris en Lisanne hebben na hun verdwijning in Panama acht keer geprobeerd om een noodnummer te bellen. Dat blijkt uit analyse van hun smartphones

[tijd]ZATERDAG 6 SEPTEMBER[/tijd]
De botresten die deze week in het westen van Panama zijn gevonden, blijken van Lisanne. Het gaat om botten afkomstig uit het been. De autoriteiten in Panama hebben de familie Froon daarover ingelicht.

[tijd]WOENSDAG 4 SEPTEMBER[/tijd]
In het westen van Panama zijn opnieuw botresten gevonden in het gebied waar Lisanne en Kris om het leven zijn gekomen. Indianen hebben afgelopen vrijdag resten aangetroffen, maakte de Panamese onderzoeksrechter Betzaida Pitti woensdag bekend.

[tijd]DINSDAG 19 AUGUSTUS[/tijd]
Het OM verwacht dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) volgende week de resultaten van het onderzoek naar de spullen in de gevonden rugzak van Kris en Lisanne over zal dragen aan de autoriteiten in Panama.

[tijd]ZATERDAG 16 AUGUSTUS[/tijd]
Botresten die begin augustus werden gevonden in Panama bevatten toch dna-materiaal van Kris. Dat heeft onderzoeksleidster Betzaida Pitti bekendgemaakt.

[tijd]WOENSDAG 13 AUGUSTUS[/tijd]
De botresten die op 3 augustus in Panama werden gevonden, zijn niet van Kris en Lisanne. Van de vijf botten zijn twee van een dier en één van een indiaan. Een vierde en het vijfde bot zijn van een 3-jarig kind en van een oudere vrouw. Dit zou volgens advocaat Arrocha van de familie Kremers in het forensisch rapport staan.

[tijd]MAANDAG 4 AUGUSTUS[/tijd]
Binnen enkele dagen moet duidelijk zijn of de nieuwe botresten{/link] die zijn gevonden in de omgeving van Boquete in Panama, van Lisanne Froon en Kris Kremers uit Amersfoort zijn. Dat zei onderzoeker Diomedes Trejos van het Forensisch Instituut maandag.

Met de camera van Lisanne Froon en Kris Kremers zijn een week na hun verdwijning
nog foto's gemaakt. Dat bevestigt de woordvoerder van de familie Kremers tegen RTV Utrecht

De inwoners van het Panamese dorp, waar voor het eerst spullen van Kris en Lisanne gevonden zijn, krijgen een beloning. Dat vertelden Kris' ouders tijdens een speciale persconferentie in Panama.

[tijd]ZONDAG 3 AUGUSTUS[/tijd]
In Panama zijn opnieuw botresten gevonden die vermoedelijk van Kris en Lisanne afkomstig zijn. Dit melden Panamese media

Kris en Lisanne uit Amersfoort raakten op de eerste dag van hun wandeling in de Panamese jungle al in de problemen. Anders dan eerder werd aangenomen gingen de twee vrouwen veel eerder naar de top van de Pianista trail en sloegen later die dag alarm. Dat meldt de Telegraaf.

[tijd]VRIJDAG 1 AUGUSTUS[/tijd]
In Panama is de zoektocht hervat naar sporen van de overleden Kris en Lisanne. Zo hebben de autoriteiten het wandelpad El Pianista afgelopen naar mogelijke aanwijzingen die meer duidelijkheid moeten geven over de verdwijning. Ook de ouders van Kris Kremers zoeken mee.

[tijd]DINSDAG 29 JULI[/tijd]
De ouders van de overleden Kris Kremers uit Amersfoort gaan deze week in Panama op eigen houtje zoeken, zonder hulp van de autoriteiten.

[tijd]ZATERDAG 26 JULI[/tijd]
Justitie in Panama hervat de zoektocht naar Lisanne en Kris. Bronnen binnen justitie hebben dat verklaard, aldus de lokale krant La Prensa.

[tijd]VRIJDAG 25 JULI[/tijd]
De mobiele telefoons van Kris en Lisanne zijn na hun verdwijning nog gebruikt. Dat zegt Hans Kremers, de vader van Kris, in een interview met het actualiteitenprogramma EenVandaag.

[tijd]DONDERDAG 24 JULI[/tijd]
De families van Lisanne en Kris zetten de zoektocht naar de toedracht van het overlijden van de meiden, op een andere manier voort. De ouders van Kris blijven actief betrokken bij de zoekacties, terwijl de familie van Lisanne de zoektocht meer op de achtergrond blijft steunen.

[tijd]VRIJDAG 18 JULI[/tijd]
"We zeggen geen dag, we omhelzen. Want wie we liefhebben is nooit weg. Ongezien, ongehoord maar altijd bij ons." Dat zei de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius op de herinneringsbijeenkomst voor Kris en Lisanne in de Sint-Joriskerk in Amersfoort.
[foto]473520[/foto]

[tijd]VRIJDAG 11 JULI[/tijd]
De families van Kris en Lisanne houden vrijdag 18 juli een herinneringsbijeenkomst in de Sint-Joriskerk in Amersfoort.

[tijd]WOENSDAG 9 JULI[/tijd]
Het onderzoek naar de camera en de telefoons van Kris en Lisanne uit Amersfoort heeft 'enige conclusies' opgeleverd volgens justitie in Panama. De families van de omgekomen vriendinnen zijn op de hoogte gesteld, maar er is nog niets naar buiten gebracht.

[tijd]WOENSDAG 9 JULI[/tijd]
De Panamese onderzoeksleidster Betzaida Pitty is in Nederland om informatie met de Nederlandse autoriteiten uit te wisselen over Kris en Lisanne. Pitty laat zich in Nederland informeren over de resultaten van het onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

[tijd]WOENSDAG 2 JULI[/tijd]
Er blijven nog steeds donaties binnenkomen bij de stichting Vind Lisanne en Kris. Dat zegt Nikki van Passel, de woordvoerder van de families, tegen RTV Utrecht.

[tijd]DINSDAG 1 JULI[/tijd]
De ouders van Kris Kremers en Lisanne Froon overwegen om binnenkort een bijeenkomst te houden om met anderen stil te staan bij de ingrijpende gebeurtenissen van de afgelopen weken. Dat zegt de woordvoerder van beide families.

[tijd]DONDERDAG 26 JUNI[/tijd]
De families van Kris en Lisanne hebben veel steun aan de reacties die sinds woensdag binnenstromen op de condoleanceregisters op internet, meldt woordvoerder Nikki van Passel.

Het Nederlands elftal leeft mee met de families van de twee overleden vrouwen. De voetballers houden het oranje polsbandje om als steunbetuiging. De bandjes waren bedoeld om aandacht te krijgen voor de verdwijningszaak.

[tijd]WOENSDAG 25 JUNI[/tijd]
Nu duidelijk is dat Kris Kremers en Lisanne Froon uit Amersfoort zijn omgekomen in de jungle van Panama, willen hun families dat er wordt doorgezocht.

Op die manier hopen ze erachter te komen wat de twee Amersfoortse vriendinnen is overkomen. Dat laten ze RTV Utrecht in een verklaring weten. Volgens de families is er de afgelopen tijd met alle acties zoveel geld ingezameld dat deze zoektochten in Panama kunnen doorgaan.

[tijd]DINSDAG 24 JUNI[/tijd]
23.50 Het gevonden bot is van Kris Kremers. Een dna-test heeft dat bevestigd.

Het dna-onderzoek naar een derde monster gaat langer duren, meldt NOS-correspondente Eva Wiessing. Het onderzoek naar wat Kris en Lisanne is overkomen in Panama, richt zich nu vooral op de rivieren.

[tijd]MAANDAG 23 JUNI[/tijd]
De hoofdofficier van justitie in Panama heeft op een persconferentie bevestigd dat het in de jungle gevonden weefsel van Lisanne Froon uit Amersfoort is. Over haar vriendin Kris Kremers is nog geen uitsluitsel.

De twee rechercheurs die hebben geholpen bij het onderzoek naar de vermiste Lisanne en Kris in Panama zijn terug in Nederland. Eén van hen is Wim Perlot van het Cold Case Team Midden-Nederland. De rechercheurs gaan direct doorgeaan naar het Nederlands Forensisch Instituut om de spullen te onderzoeken die eerder in Panama zijn gevonden.

[tijd]ZONDAG 22 JUNI[/tijd]
Weefsel van een linkervoet die het Forensisch Instituut in Panama-Stad heeft onderzocht, blijkt van Lisanne Froon uit Amersfoort te zijn. Onderzoeker Diomedes Trejos heeft dat bevestigd na berichtgeving van de NOS. Over Kris is nog geen uitsluitsel.

[tijd]ZATERDAG 21 JUNI[/tijd]
07.30 uur - Het bot dat in Panama is gevonden, is waarschijnlijk het linkerdeel van een vrouwelijke bekken. Dat zegt fysisch antropoloog Raphaël Panhuysen in de Volkskrant van zaterdag. Een foto van het bot werd donderdag in Panamese media getoond.

04.30 uur - Het forensisch laboratorium in Panama werkt dag en nacht door om een goed dna-profiel te maken van het gevonden materiaal bij de rivier Culebra. Daar werden schoenen en botten gevonden die vermoedelijk van Kris en Lisanne zijn. Het materiaal wordt zondag of maandag vergeleken met dna-monsters van de vermiste vrouwen.

[tijd]VRIJDAG 20 JUNI[/tijd]
15.30 uur - De familie van Lisanne en Kris zeggen in een verklaring dat ze er sterk rekening mee houden dat de twee Amersfoortse vriendinnen zijn overleden.

15.23 uur - Het is onzeker of de gevonden lichamelijke resten uitsluitsel kunnen geven, zegt DNA-deskundige Thirsa Kraaijenbrink van het LUMC. Temperatuur, luchtvochtigheid, bodemgesteldheid, mate van ontbinding of hoe lang DNA-materiaal in water heeft gelegen hebben allemaal invloed op die kans. "Het kan zomaar zijn dat er zelfs geen DNA-profiel kan worden vervaardigd", zegt Kraaijenbrink.

13.41 uur - De schoenen die gevonden zijn in Panama zijn van het Nederlandse merk Wildebeast. Het merk wordt alleen in Nederland verkocht door PerrySport. Het is nog niet zeker dat Lisanne of Kris de schoenen ook daadwerkelijk droeg.

9.32 uur - De politie vermoedt dat de menselijke resten die donderdagavond werden gevonden in Panama afkomstig zijn van Kris en Lisanne. In een forensisch laboratorium in Panama worden de resten onderzocht, dat kan een paar dagen duren.

[tijd]DONDERDAG 19 JUNI[/tijd]

23.47 uur - NOS-verslaggever Marc Bessems met een complete bijdrage bij Nieuwsuur.
[video]435480[/video]

23.22 uur - Op dit moment zijn er nog ongeveer 30 mensen aan het zoeken in de jungle waar de 'resten' gevonden zijn.

22.50 uur - Persconferentie is inmiddels afgelopen. Het belangrijkste nieuws: de gevonden resten zijn onderweg naar een forensisch lab in Panama-Stad.

22.46 uur - De officiële instanties in Panama kunnen nog niet zeggen of de resten van Lisanne en/of Kris zijn. Dat meldden ze op de persconferentie.

22.33 uur - Lokale media melden dat de gevonden resten in Panama City worden onderzocht.

22.06 uur - Persconferentie in Panama is met een half uur uitgesteld. Dat meldt omroep TVN-2, die de persconferentie live streamt.

22.00 uur - Persconferentie in Panama gaat beginnen. Het is daar nu 13.00 uur 's middags.

21.25 uur - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat er menselijke resten zijn aangetroffen bij de zoektocht naar Kris Kremers en Lisanne Froon. Er zouden twee verschillende schoenen gevonden zijn met botten.

21.15 uur - In Panama wordt om 22.00 uur een persconferentie verwacht. Een woordvoerder van de Nederlandse politie heeft contact gehad met Panama, maar wil daar aan RTV Utrecht niets over kwijt.

21.07 uur - Het lijkt erop dat bij de zoekactie naar Kris Kremers en Lisanne Froon nieuwe vondsten zijn gedaan. Panamese media melden donderdagavond dat officier van Justitie Betzaida Pitti dat tegen verslaggevers heeft gezegd. Pitti, die het onderzoek naar de vermiste vrouwen uit Amersfoort leidt, zou twee grote enveloppen met bewijsmateriaal hebben ontvangen na een speuractie in de jungle van Bocas del Toro. Daar is vorige week een rugzak met persoonlijke eigendommen van Kris en Lisanne gevonden.15.30 uur - Via de Panamese media zijn er foto's uitgelekt van de rugzakken van Kris Kremers en Lisanne Froon. In de rugzak zaten een Samsung en een iPhone, ondergoed, geld, twee zonnebrillen, een slot en een sleuteltje. De simkaarten uit de telefoons en de geheugenkaart uit de camera worden onderzocht.
[foto]435063[/foto]

[tijd]DINSDAG 17 JUNI[/tijd]
Dat Kris Kremers en Lisanne Froon op het Panamese wandelpad El Pianista zijn geweest staat nu vast. Volgens officier van justitie Betzaida Pitti toont de vondst van de rugzak met spullen dat aan. Die conclusie werpt iets meer licht op de gangen van de vriendinnen voor ze verdwenen.[tijd]MAANDAG 16 JUNI[/tijd]
Patrick Kluivert steunt de zoekactie naar Kris en Lisanne. Op Twitter plaatst de assistent-bondscoach van Oranje een foto waarop hij het armbandje draagt met daarop het internetadres van de stichting Vind Kris & Lisanne. Meerdere spelers van het Nederlands elftal droegen maandagmiddag de oranjekleurige bandjes.
Spits Klaas-Jan Huntelaar zette het opsporingsaffiche op Instagram.


Medewerkers en geïnteresseerde ouders van de stichting voor Katholiek Primair Onderwijs (KPOA) hebben maandag een optocht gehouden voor de vermiste vriendinnen uit Amersfoort. De stichting heeft de actie 'KPOA gaat voor Lisanne en Kris' bedacht waarbij aandacht wordt gevraagd voor de vermissing.
[foto]433579[/foto]

De Panamese autoriteiten gaan weer verder zoeken naar de twee vrouwen. Ze krijgen hulp van een teamleider van de Nederlandse recherche. Mogelijk stappen later deze week nog drie rechercheurs op het vliegtuig naar Panama.

[tijd]ZONDAG 15 JUNI[/tijd]
De woordvoerder van de familie van Kris en Lisanne noemt de vondst van spullen van de twee een doorbraak: "Het is wel goed nieuws, in die zin: er is nu informatie. Er is een aanknopingspunt waaraan je je kunt vasthouden. En dat is heel belangrijk."

[tijd]ZATERDAG 14 JUNI[/tijd]
Een indiaan ontdekte in de struiken naast een rivier op acht uur lopen van Boquete een rugzak van de twee vrouwen. Daarin zaten mobiele telefoons, verzekeringspasjes, een fotocamera, 83 dollar en bh's.

[tijd]VRIJDAG 13 JUNI[/tijd]
Amersfoort bereidt zich voor op een weekend waarin opnieuw geld wordt ingezameld voor de zoektocht in Panama en Costa Rica. Ondernemer Rolf van As, lange tijd de werkgever van Kris en Lisanne, roept de actie www.doneerjefooi.nl in het leven.De katholieke basisscholen in de stad, waarvoor de moeder van Lisanne in het overkoepelende bestuur actief is, staan ook stil bij de vermissing en hebben diverse acties in petto.[tijd]WOENSDAG 11 JUNI[/tijd]
De zoekactie naar Lisanne en Kris wordt uitgebreid naar Costa Rica. Met flyers en posters willen de families de vermissing onder de aandacht brengen in het aangrenzende land. De grens van Costa Rica ligt op zo'n 60 kilometer van de plaats waar de twee vrouwen voor het laatst gezien werden.
[tijd]DINSDAG 10 JUNI[/tijd]
De ouders van de vermiste vrouwen geven de moed niet op, zegt de vader van Kris in een interview met Trouw. "Zolang je zoekt, heb je hoop. Zolang je hoop hebt, heb je kracht", aldus Hans Kremers.

[tijd]ZONDAG 8 JUNI[/tijd]
"Het AD verstoort het politieonderzoek naar de vermiste Kris en Lisanne met haar berichtgeving", zegt een woordvoerder van de familie van de vermiste studentes. De krant meldde zaterdag dat Kris en Lisanne mogelijk slachtoffer zijn geworden van orgaanhandel.

Ook anderen ergeren zich aan het verheffen van geruchten tot nieuws.[tijd]VRIJDAG 6 JUNI[/tijd]
Leerlingen van de Amersfoortse Berg en 't Hooghe Landt in Amersfoort, de vroegere scholen van Kris en Lisanne, verzorgden een benefietconcert in De Flint. Artiesten als Babette van Veen, Wibi Soerjadi en Abke Bruins verleenden belangeloos medewerking en De Flint stelde de zaal met 850 stoelen beschikbaar.Reportage in U Vandaag over het benefietconcert.
[video]429019[/video]

[tijd]DONDERDAG 5 JUNI[/tijd]
Het team van Stichting Reddingshonden werd woensdag in Panama uitgezwaaid door de ouders van Kris en donderdag op Schiphol welkom geheten door de ouders van Lisanne.Alle teamleden kregen van de ouders van Lisanne een hartvormig speldje en een penning van de gemeente Amersfoort.[tijd]WOENSDAG 4 JUNI[/tijd]
In Panama zijn huizen doorzocht in de zoektocht naar Lisanne en Kris. De politie deed dat met de Nederlandse reddingshonden. "We hebben mensen gevraagd of we in en rond hun huis mochten zoeken", laat een woordvoerder van de families weten. "Dit was bij niemand een probleem. We konden overal rustig gaan zoeken, maar helaas zonder resultaat."

De kans dat de Amersfoortse vriendinnen nog in Boquete zijn is erg klein. De afgelopen week hebben Nederlandse reddingshonden en begeleiders vrijwel het hele dorp en de aangrezende jungle afgezocht, maar de vrouwen zijn niet gevonden.

De honden en de begeleiders zijn naar verwachting donderdagmiddag terug in Nederland.[tijd]DINSDAG 3 JUNI[/tijd]
Ondernemers uit Amersfoort organiseren dinsdag een benefietdag voor stichting Vind Kris en Lisanne. Initiatiefnemer is cafébaas Rolf van As en werkgever van de twee vrouwen.

[tijd]MAANDAG 2 JUNI[/tijd]
Het Rode Kruis helpt het Nederlandse reddingsteam bij het doorzoeken van de omgeving van Boquete. Het gaat voornamelijk om ondersteunende acties, zoals het vervoer van de honden.

[tijd]ZONDAG 1 JUNI[/tijd]
Het mysterie van de verdwenen vrouwen houdt de media in Panama na twee maanden nog altijd in de greep. Zo kondigt het Panamese Nex TV een uitgebreide reportage over "El misterio de las Holandesas" aan. "Gaat het om vrouwenhandel, zijn Kris en Lisanne ontvoerd, heeft de mafia ermee te maken?" zo vraagt de zender zich af.[tijd]VRIJDAG 31 MEI[/tijd]
Het album Love for Kris (Where are you?) geschreven door de Stephan Mesrits, de vriend van Kris, is vanaf vandaag te downloaden in iTunes. Hiermee zamelt hij geld in voor de zoektocht.

[tijd]DINSDAG 27 MEI[/tijd]
De twaalf speurhonden gaan voor het eerst op pad. Ze krijgen koelvesten aan. De actie begint met het naspeuren van het gebied dat al eerder is onderzocht op sporen van de Amersfoortse vriendinnen. Als rond Boquete alles is doorzocht, gaan de honden naar enkele plekken die nog niet eerder zijn uitgekamd.

[tijd]MAANDAG 26 MEI[/tijd]
De reddingshonden zijn in Panama aangekomen en maken zich op voor hun eerste zoektocht.[tijd]ZONDAG 25 MEI[/tijd]
De ploeg met Nederlandse reddingshonden meldt zich op Schiphol om naar Panama te vliegen.


[tijd]ZATERDAG 24 MEI[/tijd]
De Nederlandse regering voert druk uit op Panama om hulp te accepteren bij de zoektocht naar Kris en Lisanne. Staatssecretaris Teeven uit zijn zorgen in een interview met De Telegraaf.

De vader van Kris Kremers is intussen weer in Panama in verband met de vermissing van zijn dochter.

[tijd]VRIJDAG 23 MEI[/tijd]
Nederlandse reddingshonden zijn er klaar voor om naar Panama te vertrekken en te helpen bij de zoektocht.

[video]422504[/video]

Interpol besteedt extra aandacht aan de vermissing van Kris en Lisanne. De organisatie doet dit nadat er eerder foute informatie verscheen in het opsporingsbericht.

[tijd]DONDERDAG 22 MEI[/tijd]
De ouders van de vermiste Lisanne zijn terug uit Panama. Ze bezoeken de benefietavond waar de twee volleybalclubs van Kris en Lisanne een speciale wedstrijd tegen elkaar spelen. Ook de moeder en broer van Kris zijn aanwezig.

[tijd]DINSDAG 20 MEI[/tijd]
In de omgeving van Boquete wordt opnieuw een vrouw vermist. Het zou gaan om een Amerikaanse van 47, die twee weken geleden een huurauto had moeten terugbrengen. Een verband met de verdwijning van Kris en Lisanne is nog niet gelegd.

Panama stemt in met het voorstel van de families Froon en Kremers om Nederlandse reddingshonden mee te laten speuren naar de vermiste vrouwen. De Stichting Reddingshonden RHWW zegt tegen RTV Utrecht dat er dertig honden en vrijwilligers paraat staan, waaruit een selectie kan worden gemaakt.

[tijd]MAANDAG 19 MEI[/tijd]
In Panama is officier van justitie Betzaida Pittí toegevoegd aan het onderzoek. Waar haar voorganger ervaring had met reddingsacties in de jungle is zij vooral gespecialiseerd in criminele zaken. Concrete aanwijzingen blijven uit, maar het scenario van een misdrijf wordt wel steeds aannemelijker.

De lokale bevolking van Boquete heeft haar betrokkenheid bij de vermissing geuit in een stille tocht bij kaarslicht. Ook Peter en Diny Froon, de ouders van Lisanne, liepen mee. De families noemen de ondersteuning "hartverwarmend".
[tijd]VRIJDAG 16 MEI[/tijd]
De Amersfoortse Berg gaat een benefietconcert organiseren voor Kris en Lisanne. De middelbare school is al druk bezig met de voorbereidingen voor de avond in theater De Flint. De Amersfoortse Berg is de voormalige school van Kris. Haar broertje zit er nog steeds op.

Donderdagavond is in Panama een opmerkeijke tip nagetrokken die niet bleek te kloppen. Er zouden twee lichamen zijn gezien in het gebied waar de vrouwen verdwenen, maar er werd niets aangetroffen.

[tijd]DONDERDAG 15 MEI[/tijd]
Ook anderhalve maand na de verdwijning van Kris en Lisanne komen er nog steeds veel tips en steunbetuigingen binnen, meldt een woordvoerder van de families. Tv-aandacht van programma's als Vermist deze week zorgen vaak voor een opleving in het aantal meldingen uit Nederland.
Wanneer BVN Vermist uitzendt voor Nederlanders in het buitenland, levert dat mogelijk ook nieuwe tips uit Panama op, zo is de verwachting.

[tijd]WOENSDAG 14 MEI[/tijd]
De Stichting Vind Kris en Lisanne werkt aan een nieuwe website. De informatie daarop is binnenkort in het Nederlands, Engels en Spaans te lezen.

[tijd]DINSDAG 13 MEI[/tijd]
Diverse media verspreiden het bericht dat de beloning voor de gouden tip die naar het vinden van Kris en Lisanne leidt is verhoogd naar 40.000 euro. De familie spreekt dat echter tegen.
[tijd]ZONDAG 11 MEI[/tijd]
Er zijn 'signalen' in het onderzoek. Of het om positieve of negatieve ontwikkelingen gaat, kunnen de ouders van Lisanne nog niet zeggen. Op zaterdag 10 mei reisden zij af naar Boquete. Onlangs veranderde de samenstelling van het onderzoeksteam, nadat de families hun teleurstelling over het uitblijven van resultaat hadden geuit.

[tijd]ZATERDAG 10 MEI[/tijd]
De ouders van de vermiste Lisanne Froon zijn vertrokken naar Panama. Ze willen vooral naar het gebied omdat ze willen zien in welk gebied hun dochter verdween.

[tijd]DONDERDAG 8 MEI[/tijd]
Het televisieprogramma Vermist looft een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip over Lisanne en Kris. De beloning staat los van de 30.000 dollar die de families in het vooruitzicht hebben gesteld.

Prominente spelers van het Nederlands honkbalteam roepen in een filmpje op om uit te kijken naar Lisanne en Kris.De clip komt op Panamese sportzenders en op grote schermen in lokale honkbalstadions. Honkbal is in het land een bijzonder populaire sport.

[tijd]WOENSDAG 7 MEI[/tijd]
Politiewoordvoerder Bernhard Jens geeft in het RTV Utrecht-programma Bureau Hengeveld een toelichting op het werk van de twee Nederlandse rechercheurs in Panama, die zondag na een week terugkeerden.

"De rechercheurs hebben met de lokale politie alle informatie naast elkaar gelegd en geprobeerd om de tijdlijn duidelijker te krijgen en een precies beeld te krijgen wie waar en wanneer is geweest. Ook zijn de computers die de vrouwen daar hebben gebruikt onderzocht", aldus Jens.

[tijd]DINSDAG 6 MEI[/tijd]
De ouders van Lisanne Froon gaan ook naar Panama. Maandag hadden ze een teleurstellend gesprek met de Nederlandse afvaardiging die is teruggekeerd uit Midden-Amerika. Door zelf naar Panama af te reizen hopen ze de zoektocht een nieuwe impuls te geven.

De stichting haalt volgens een woordvoerder van de familie voldoende op om het tipgeld van 30.000 dollar te kunnen betalen en de zoektocht te kunnen uitbreiden.

[tijd]ZATERDAG 3 MEI[/tijd]
Bekende radiopresentatoren en nieuwslezers spreken radiospotjes in waarin ze luisteraars oproepen om Stichting Vind Kris en Lisanne te steunen. De stemmen van onder anderen Jeroen Nieuwenhuize, Hannelore Zwitserlood en Eddy Keur zijn vanaf dinsdag 6 mei te horen op alle 285 lokale omroepen in Nederland.

[tijd]VRIJDAG 2 MEI[/tijd]
Sportschool LifeCity in Amersfoort gaat een benefietnacht organiseren. In de nacht van 23 op 24 mei is de sportschool open om geld in te zamelen voor Stichting Vind Kris en Lisanne.

[tijd]DONDERDAG 1 MEI[/tijd]
Een nieuw team van het Openbaar Ministerie in Panama gaat zich bemoeien met de zoektocht naar Lisanne en Kris. Het team blijft "zolang als nodig" aan de zaak werken.

De ouders van Lisanne en Kris zijn blij met alle reacties die ze hebben gekregen. In de talkshow RTL Late Night vertellen ze over de zoektocht naar hun dochters, die nu een maand vermist zijn in Panama. De hoeveelheid reacties die ze krijgen is hartverwarmend, zegt Diny Froon, de moeder van Lisanne.

[tijd]WOENSDAG 30 APRIL[/tijd]
De familie verhoogt het tipgeld van 2500 naar 30.000 dollar, omdat ze nu meer uitgaat van een misdrijf. Na de uitzending van Opsporing Verzocht vorige week heeft de politie inmiddels 35 tips ontvangen over de vermiste Kris en Lisanne. De verlossende tip zat er niet bij. Wel is er meer duidelijk geworden over wat de vrouwen op welke dagen hebben ondernomen.

[tijd]DINSDAG 29 APRIL[/tijd]
De oom en broer van Lisanne doen in Pauw en Witteman een oproep om toch vooral aandacht te blijven besteden aan de verdwijning van de twee vrouwen.

[tijd]ZONDAG 27 APRIL[/tijd]
De teamleider van het Nederlandse politieteam dat de vermissing van Kris en Lisanne uit Amersfoort in Nederland onderzoekt, is zondag aangekomen in Panama. De Nederlandse en de Panamese politie zullen deze week 'face tot face' de laatste onderzoeksinformatie uitwisselen.

[tijd]VRIJDAG 25 APRIL[/tijd]
De familie van Kris en Lisanne heeft een stichting opgericht. Met Vind Kris en Lisanna willen ze het onderzoek in Panama voortzetten.

[tijd]DONDERDAG 24 APRIL[/tijd]
Een speciaal team van het OM dat gespecialiseerd is in georganiseerde misdaad gaat de vermissing van Kris en Lisanne onderzoeken. Dat meldde de procureur-generaal donderdag tijdens een persconferentie in Panama.

[tijd]WOENSDAG 23 APRIL[/tijd]
De politie heeft ongeveer tien nieuwe tips binnengekregen over de vermissing van vriendinnen Lisanne en Kris in Panama. De zaak werd dinsdagavond behandeld in Opsporing Verzocht. In Hart van Nederland deden de ouders een oproep.

[tijd]DINSDAG 22 APRIL[/tijd]
De ouders hebben een emotionele oproep gedaan in Hart van Nederland. In het televisieprogramma van SBS6 vroegen ze mensen die mogelijk meer weten over de verdwijning, of die hun dochters nog hebben gezien in Panama, met klem om zich te melden.

De ouders hebben een bedankbrief op Facebook geplaatst. "Langs deze weg willen wij iedereen heel hartelijk bedanken voor de woorden van steun en medeleven in de afgelopen weken. Wij zijn daar diep van onder de indruk", schrijven Peter en Diny, de ouders van Lisanne en Hans en Roelie, de ouders van Kris.

De teamleider van het politieteam dat de vermissing van Kris en Lisanne in Nederland onderzoekt, gaat volgende week naar Panama. Daar zal de Nederlandse politieman de onderzoeksinformatie naast die van de Panamese politie leggen.

De familie van Kris en Lisanne praat woensdag met Sven Goedbloed. Hij ging veertien jaar geleden op zoek naar zijn verdwenen zus in de jungle van Costa Rica, tachtig kilometer van de plek waar de jonge vrouwen nu vermist zijn. Na ruim twee weken vond hij haar stoffelijk overschot terug op een eilandje. De familie hoopt nuttige tips van Goedbloed te krijgen.

[tijd]MAANDAG 21 APRIL[/tijd]
Uiterlijk 10 mei plaatst de Panamese overheid borden met looprichtingen in het gebied waar Kris en Lisanne verdwenen, meldt het AD. Ook moeten er 'do's en don't's komen te hangen voor de wandelaars en wordt de bewegwijzering verbeterd. Het wordt sinds de vermissing afgeraden om zonder gids op pad te gaan.

[tijd]ZONDAG 20 APRIL[/tijd]
De ouders van de vermiste Lisanne en Kris uit Amersfoort hebben een brief verspreid onder de inwoners van Boquete in Panama. Daarin in roepen ze de lokale bevolking op te blijven zoeken naar de meiden, meldt RTL Nieuws. "Hoewel we tijdelijk terugkeren naar Nederland, willen we de noodzaak benadrukken dat het zoeken naar onze vermiste dochters doorgaat", schrijven de ouders, die van plan zijn om snel terug te keren naar Panama.

[tijd]ZATERDAG 19 APRIL[/tijd]
De families van Lisanne en Kris gaan de komende dagen bekijken wat ze nog kunnen doen. De Amersfoortse vriendinnen worden nu bijna drie weken vermist in Panama. Vorige week besloten de lokale autoriteiten om niet langer actief te zoeken. Tips worden nog wel na getrokken. Eerder werd al bekend dat de families van Lisanne en Kris overwegen om een privédetective naar Panama te sturen.

[tijd]VRIJDAG 18 APRIL[/tijd]
Zo'n 500 personen waren volgens persbureau EFE donderdag aanwezig bij de heilige mis voor Kris en Lisanne in het Panamese Boquete. "We vragen of God ons helpt Kris en Lisanne terug te vinden en in goede gezondheid in onze armen te kunnen sluiten", sprak de moeder van Kris tot de aanwezigen.

De familieleden van Lisanne, waaronder haar broer, kwamen donderdag terug in Nederland. De ouders van Kris zijn de enige familieleden die nog in Panama zijn, maar ook zij zullen volgens EFE zaterdag huiswaarts keren. Ze lieten weten dat ze tijdens hun verblijf in het land alle nodige contacten hebben gelegd om vanuit Nederland te volgen wat er in Panama gebeurt.

De ouders van Lisanne hebben de zoekactie vanuit Nederland op de voet gevolgd. Zij reisden niet af naar Panama.

[tijd]DONDERDAG 17 APRIL[/tijd]
In Panama wordt een heilige mis opgedragen aan de vermiste Lisanne en Kris uit Amersfoort.

De familieleden van Lisanne en Kris keren binnenkort terug naar Nederland. Dat heeft de woordvoerder van de familie Froon, Wil Ellenbroek, gezegd. Ellenbroek wil niet zeggen wanneer de families aankomen in Nederland. "Ik wil voorkomen dat mensen ze opwachten."

[tijd]WOENSDAG 16 APRIL[/tijd]
In de bossen bij Boquete in Panama zijn geen haren gevonden van Kris en Lisanne Dat zegt een hooggeplaatste bron bij het Openbaar Ministerie van Panama tegen RTV Utrecht-corrrespondent Marc Bessems. Een vrijwilliger die hielp bij de zoektocht naar de twee Nederlandse vrouwen zei de haren te hebben gevonden. Het OM heeft die haren niet gevonden. De verdere inhoud van het tasje wordt onderzocht, maar er is weinig hoop dat dit onderzoek iets oplevert.
De families van Lisanne en Kris overwegen een privédetective in te huren. De eventuele inhuur van een speurder gebeurt in overleg met de Nederlandse politie en Buitenlandse Zaken.

De ouders van Kris en de broer van Lisanne op de persconferentie van maandag.
[foto]403600[/foto]

[tijd]DINSDAG 15 APRIL[/tijd]
De discussie in Boquete gaat ondertussen onverminderd door...

Nederlandse reisgenoten van Lisanne en Kris zijn aangekomen in Nederland. De jongemannen worden gehoord door de politie. Lisanne had contact met hen vlak voor de verdwijning.

Of het gesprek met de politie iets oplevert, is maar de vraag. Eén van de mannen laat aan RTV Utrecht weten dat hij en zijn reisgenoot niet denken over informatie te beschikken die van waarde kan zijn bij de zoektocht.

Lisanne en Kris in Bocas del Toro. Foto: Edwin Cornelis, Facebook.
[foto]402735[/foto]

[tijd]MAANDAG 14 APRIL[/tijd]
De Nederlandse politie laat weten dat het onderzoek in samenwerking met de Panamese politie onverminderd doorgaat. Het internetgebruik van de vrouwen wordt bijvoorbeeld nagegaan. Ook wordt er gesproken met vrienden en bekenden van Lisanne en Kris en wordt nagegaan met wie ze contact hebben gehad tijdens hun verblijf in Panama. Daarnaast blijven rechercheurs de familie ondersteunen.

"Als ze in het natuurgebied waren, dan hadden we ze al gevonden", zei woordvoerder Elmer Quintero van reddingsbrigade Sinaproc op de persconferentie. Hij sloot uit dat de Lisanne en Kris nog in het gebied zijn. Quintero beklemtoonde dat de politie en recherche de zaak blijven onderzoeken.

De familie van de vermiste Lisanne Froon begrijpt dat de zoektocht minder intensief wordt. "We snappen dat zo'n besluit op enig moment valt'', reageerde Wil Ellenbroek namens de familie. De familie is ontzettend verdrietig, bezorgd en onzeker, zei Ellenbroek.

De familie van Kris sprak op de persconferentie waardering uit voor de inspanningen van het zoekteam en gaf ook aan vertrouwen te hebben in het politieonderzoek.De zoektocht in Panama wordt afgeschaald naar het niveau van 'monitoring'. Dat werd bekend op een persconferentie over de Amersfoortse vriendinnen. Op de bijeenkomst werd onder meer een kaart getoond van het natuurgebied dat de afgelopen tijd is uitgekamd. Er komen geen grootschalige zoekacties meer in de wildernis bij Boquete.
Na elf dagen vruchteloos zoeken, hing in het coördinatiecentrum van de hulpverleners een bedrukte sfeer, zo merkte correspondent Marc Bessems.
[audio]401936[/audio][tijd]ZONDAG 13 APRIL[/tijd]
Het is mooi weer in Boquete en dat is gunstig voor de actie om Kris en Lisanne op te sporen. Die concentreert zich vooral rond het gebied waar eerder een pakketje met snacks is gevonden. Daarna besluit de Panamese burgerbescherming hoe de zoekactie wordt vervolgd. Maandag in de loop van de dag wordt daar meer over bekend gemaakt.

Het nieuws dat er haren zijn gevonden in de zoektocht naar Lisanne en Kris baart opzien, maar onduidelijk is hoeveel er van waar is. Een woordvoerder van de burgerbeschermingsorganisatie zegt dat er een pakketje met snacks is aangetroffen, dat nu wordt onderzocht. De lokale coördinator van de reddingsactie zegt tegen RTV-Utrechtcorrespondent Marc Bessems dat daarbij "een lange gele haar" is gevonden. De eerdergenoemde woordvoerder zegt desgevraagd echter: "Van haren is vooralsnog geen sprake."

In de Amersfoortse Kruiskerk is zondagmorgen gebeden voor Lisanne en Kris. Veel parochianen kennen beiden of een van hen, laat de kerk weten.
[foto]401790[/foto]
[tijd]ZATERDAG 12 APRIL[/tijd]
In Panama zijn mogelijk sporen van Lisanne en Kris gevonden. Het gaat om een lange blonde haar, een gekrulde blonde haar en een zakje afval. Rond de vindplek waren struiken platgedrukt, wat er op kan duiden dat er iemand heeft gerust. De haren worden onderzocht.

Kris en Lisanne zouden op de dag dat ze verdwenen ook gezien zijn in een supermarkt, alleen zijn bewakingsbeelden daarvan al verwijderd. Dat meldt RTV Utrecht-correspondent Marc Bessems. Getuigen melden de twee vrouwen gezien te hebben.

Panamese reddingswerkers hebben beelden vrijgegeven van hun zoektocht. Hierin is onder andere te zien hoe ze afdalen in een ravijn.

[foto]401544[/foto]

[foto]401545[/foto]

De Nederlandse oud-rechercheur Erik Westra die in het gebied woont waar Kris en Lisanne worden vermist, probeert meer te weten te komen over een rode auto die de middag van de verdwijning op de looproute reed. Dat meldt het AD.

Getuigen zagen de auto het pad afrijden nadat de meiden eerder die middag waren gepasseerd.

Volgens Westra zou het goed kunnen dat Kris en Lisanne bij de auto zijn ingestapt. De politie heeft bewoners volgens hem wel gevraagd of ze een rode auto bezitten, maar dit leverde niks op. De oud-rechercheur heeft hulp ingeschakeld van een plaatselijke privédetective. Volgens Westra beschikt deze over meer informatie, maar het is nog onbekend wat dit is.


BEWAKINGSBEELDEN

Kris en Lisanne zouden op de dag van hun verdwijning ook gezien zijn in een supermarkt. Dat zegt RTV Utrecht-correspondent Marc Bessems in gesprek met verslaggever Rik Dogger. Getuigen hebben de twee vrouwen daar zien lopen, maar de bewakingsbeelden van de winkel zijn gewist.

Rik Dogger in gesprek met RTV Utrecht-correspondent Marc Bessems
[audio]401490[/audio]

Volgens Julio Lasso, hoofd van de politie in de provincie Chiriquí waar de vrouwen worden vermist, is er nog geen enkel spoor dat wijst op ontvoering. Dat zegt hij in een interview met de Puerto Ricaanse krant El Nuevo Día.

President Martinelli benadrukt dat er niet bezuinigd moet worden op het aantal zoekeenheden. In totaal zijn zo'n 150 personen van Sinaproc, de grenspolitie en de marineluchtvaartdienst op zoek naar de vrouwen, zo liet Arturo Alvarado van Sinaproc weten tijdens de persconferentie van vrijdag. Na zondag wordt de vermissing overgedragen aan het OM.

De familie van Kris en Lisanne zoekt mee
[foto]401523[/foto]

[tijd]VRIJDAG 11 APRIL[/tijd]
De zoektocht naar Kris en Lisanne in Panama gaat in ieder geval nog tot zondag door. Dat is het belangrijkste nieuws uit een persconferentie die vrijdagmiddag over de vermiste vrouwen uit Amersfoort werd gehouden. Na zondag gaan de lokale autoriteiten kijken of verder wordt gezocht.

Tijdens de persconferentie kwamen er verder weinig nieuwe feiten boven tafel. Wel werd bekend dat de twee vrouwen voor hun verdwijning nog in een apotheek anti-muggenmiddelen en andere boodschappen hebben gehaald. Daar zijn geen beelden van bewaard gebleven.

De politie Midden-Nederland is klaar om in Panama te helpen met zoeken naar Lisanne en Kris als de lokale autoriteiten daarom vragen. Zo'n verzoek is nog niet gedaan. De politie heeft wel een team dat in Nederland naar sporen zoekt.

Politie Midden-Nederland over hulp bij zoektocht
[audio]401340[/audio]

Vrijdagmiddag moet er meer bekend worden over hoe de zoekactie naar de vermiste meisjes Lisanne en Kris verder gaat. In Panama wordt dan een persconferentie gehouden, zegt correspondent Marc Bessems in Panama.

Interview met RTV Utrecht-correspondent Marc Bessems
[audio]400959[/audio]

[tijd]DONDERDAG 10 APRIL[/tijd]
Volgens de laatste beschikbare cijfers verdwijnen er in Panama circa 40 mensen per jaar. In Boquete verdween in 2009 al eens een toerist. Het gaat om Alex Humphrey (29) uit Engeland, schrijft het AD.

Hans Kremers, de vader van Kris, is onder de indruk van de zoekacties in Panama. Dat heeft hij laten weten aan correspondent Marc Bessems. Bekijk hieronder de reportage van vandaag, met onder meer een interview met de vader.

[video]400328[/video]

De zoektocht naar Lisanne en Kris wordt steeds intensiever, blijkt onder meer uit de tweets van Arturo Alvarado. Hij is de chef van Sinaproc, de burgerbescherming in Panama. Er is een groot reddingsteam op de been, er vliegen drie helikopters en er zijn meerdere speurhonden ingezet. Ook de grenswacht en de Servicio Nacional Aeronaval, een soort marineluchtvaartdienst, hebben zich bij de zoekploegen aangesloten."De zoekactie verloopt goed. Ik heb groot respect voor deze mensen. Het ziet er allemaal heel indrukwekkend uit." Dat zegt Martijn, de broer van Lisanne, tegen RTL Nieuws. Volgens hem heeft zijn zus de reis met Kris zeer nauwkeurig voorbereid.

Zoektocht in Panama met honden en helikopters.De politie in Panama denkt nog enkele dagen te gaan zoeken naar de vermiste Lisanne en Kris uit Amersfoort. Dat hebben de lokale autoriteiten gezegd tegen correspondent Marc Bessems in Panama.

Er zijn veel gebieden doorzocht, maar volgens Bessems gaat de politie nog op een aantal plekken zoeken: "Ze hebben ergens een ravijn gezien waar aasgieren boven vliegen. Dat duidt vaak op dode dieren, maar de autoriteiten willen hier zeker gaan zoeken. Want alles moet uitgesloten worden."

Interview met correspondent Marc Bessems
[audio]400319[/audio]

[tijd]WOENSDAG 9 APRIL[/tijd]
Correspondent Marc Bessems vertelt over de zoekacties in Pamama:
[video]400280[/video]

De vrouwen zouden kort voor hun verdwijning zijn gezien met twee jongemannen. Ze zouden met hen hebben geluncht in restaurant Nelvis in de Panamese plaats Boquete. De politie in Panama probeert de identiteit van de twee mannen te achterhalen.

Restaurant Nelvis
[foto]400139[/foto]

De autoriteiten in Panama zijn terughoudend met het aanvaarden van hulp van vrijwilligers, die ook willen zoeken. Volgens correspondent Marc Bessems is er veel animo om te helpen, maar de autoriteiten hebben liever niet dat vrijwilligers op eigen houtje de jungle in gaan: "De reddingswerkers zijn diep de bergen in gegaan. Zij willen alleen mensen mee die ervaren zijn en geen vrijwilligers die ze ook nog kwijt kunnen raken."

Zoekactie in de bergen
[foto]400488[/foto]

[tijd]DINSDAG 8 APRIL[/tijd]
De familie verspreidt filmbeelden van Lisanne en Kris. Mogelijk levert dat nieuwe tips op over de verdwijning.

[video]399155[/video]

Nederlandse vrijwilligers van de stichting Reddingshonden wachten op een uitnodiging om naar Panama af te reizen om te helpen zoeken.

[video]399115[/video]

De kamer van Lisanne en Kris
[foto]400486[/foto]

De ouders van Kris zijn in Panama. Rechts op de foto vader Hans.
[foto]400484[/foto]

[tijd]MAANDAG 7 APRIL[/tijd]
Een verbindingsman van de Nederlandse politie assisteert bij de zoektocht naar de twee vermiste Nederlandse vrouwen in Panama. Hij is normaliter gestationeerd in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá, maar is in verband met de vermissing naar Boquete afgereisd.

President Ricardo Martinelli van Panama benadrukt dat zijn land alles in het werk stelt om de vrouwen te vinden.

De ouders van Kris besluiten naar Panama te gaan. Ze willen helpen bij het zoeken naar hun dochter. De ouders van Lisanne blijven thuis. Volgens een woordvoerder van de familie is dat "een persoonlijke afweging".

Volgens de internationale reisgids Lonely Planet is het langs het wandelpad de Pianista Trail, waar Lisanne en Kris mogelijk zijn geweest, niet altijd even veilig. Er is een aantal berovingen geweest.

[tijd]ZONDAG 6 APRIL[/tijd]
Degene met de gouden tip die leidt naar de vondst van de vermiste vrouwen krijgt 2500 dollar. Ingrid Lommers, de eigenaresse van de taalschool waar de twee les zouden krijgen, maakt dat op de Panamese radio bekend.

[foto]400655[/foto]

[tijd]ZATERDAG 5 APRIL[/tijd]
Het speurwerk gaat in het weekend onverminderd door. Zo gaat een groep van zo'n twintig vrijwilligers de bergen in. Ook wordt er weer een helikopter ingezet, al maken de wind en de bewolking rond de bergtoppen het zoeken vanuit de lucht erg lastig. In het gebied wonen veel Indianen. Zij krijgen foto's te zien van de studentes.

[tijd]VRIJDAG 4 APRIL[/tijd]
De Nederlandse ambassadeur in Panama is vol lof over de inzet van de lokale autoriteiten, die met man en macht zoeken naar twee vermiste jonge vrouwen. De politie onderzoekt een aantal tips, zegt hij in een interview met RTV Utrecht.

Gesprek met Wiebe de Boer, ambassadeur in Panama:
[audio]397786[/audio]

Politieagenten en bergspecialisten gaan paden na waar de Nederlandse vrouwen mogelijk hebben gelopen. De vermissing is op televisie genoemd en in de wijde omgeving van Boquete zijn flyers uitgedeeld. Er worden ook een helikopter ingezet tijdens de zoektocht, maar de weersomstandigheden zijn ongunstig.

UVandaag-reportage over de zoekactie:
[video]397752[/video]

Een broer van Kris, Sjors Kremers, start via Facebook en Twitter een zoekactie. Hij vraagt veel bekende Nederlanders, maar ook president Obama, om zijn berichten te te delen.
[tijd]DONDERDAG 3 APRIL[/tijd]
De Panamese autoriteiten beginnen een grootschalige zoekactie naar de twee vermiste Nederlandse vrouwen.

Er wordt een speciale Facebookpagina over de vrouwen aangemaakt. De site wordt beheerd door de broer van Lisanne.
[tijd]WOENSDAG 2 APRIL[/tijd]
Duidelijk wordt dat Lisanne en Kris zijn verdwenen. Ze zijn niet komen opdagen, terwijl ze een afspraak hadden met een wandelgids, zo blijkt. Als de vrouwen 24 uur later nog steeds niet bij het gastgezin zijn geweest, wordt er alarm geslagen.

Het hostel van Lisanne en Kris
[foto]400491[/foto]

[tijd]DINSDAG 1 APRIL[/tijd]
Aan het begin van de middag worden Lisanne en Kris voor het laatst gezien aan het begin van het Pianista wandelpad. Getuigen melden dat twee jonge vrouwen uit een taxi zijn gestapt dichtbij het startpunt van de wandeling. Andere getuigen zeggen dat ze de vrouwen aan het einde van de middag op het pad hebben gezien. De moeder van het gastgezin waar de vrouwen verblijven, heeft geen argwaan als Lisanne en Kris 's avonds nog niet thuis zijn.

[tijd]MAANDAG 31 MAART[/tijd]
Lisanne en Kris zijn in het Panamese plaatsje Boquete om Spaans te leren en les te geven aan basisschoolkinderen. De vrouwen kennen elkaar van hun werk als serveerster bij eetcafé Kruispunt Amersfoort. Ze verblijven in Panama bij een gastgezin.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -