Zwemleraar uit Soest ontkent ontucht met 24 kinderen

SOEST/PROVINCIE UTRECHT - De 28-jarige Jacob V. uit Soest ontkent dat hij als zwemleraar in recreatiegebied Spaarnwoude jarenlang ontucht met jonge kinderen heeft gepleegd. Dit zei zijn advocaat Xander Sijmons donderdagochtend na een voorbereidende zitting voor de rechtbank in Haarlem.
V. werd op 10 maart aangehouden en zit sindsdien vast. Hij liet zijn gezicht donderdag zelf niet zien in de rechtbank. Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels 22 aangiftes tegen hem verzameld. Daar komt er nog zeker één bij, aldus de officier van justitie.

JONGENS EN MEISJES

Volgens het OM hebben de aangiftes betrekking op 24 kinderen. Het gaat om zowel jongens als meisjes in de leeftijd van 4 tot 7 jaar. V. zou in alle gevallen de geslachtsdelen van de kinderen hebben betast.
Sijmons zegt dat zijn cliënt de grote stroom beschuldigingen kan verklaren, maar hij wil daarover niet eerder iets zeggen dan wanneer zijn cliënt inhoudelijk is verhoord. Dat gebeurt wat hem betreft op korte termijn.

ELEKTRONISCH TOEZICHT

De komende tijd onderzoekt de reclassering wat de mogelijkheden zijn om V. in afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn zaak vrij te laten en onder elektronisch toezicht te plaatsen. Sijmons vroeg donderdag om een dergelijk onderzoek.
De zwemleraar werkte eerder voor zwembaden in De Meern, Amersfoort en IJsselstein. Gymnastiekvereniging De Springbokken in Soest, waar hij bestuurslid en websitebeheerder was, zette hem na zijn arrestie direct op nonactief. De zaak gaat op 8 juli verder met een volgende proforma-zitting.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.