Dekker regelt samenwerking regionale omroepen zelf

PROVINCIE UTRECHT - Staatssecretaris Dekker gaat zelf de samenwerking aanpakken tussen de regionale omroepen en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Dit liet hij weten tijdens het congres van ROOS, het samenwerkingsverband en overlegorgaan van de dertien publieke regionale omroepen in Nederland.
Dekker had de regionale omroepen en de NPO al eerder gevraagd om met een gezamenlijk voorstel te komen voor samenwerking. Deze partijen hebben de minister vorige week laten weten daar niet uit te komen, omdat de belangen te ver uiteen liggen .

VENSTER

Daarom komt de staatssecretaris nu zelf met een voorstel, zo liet hij woensdagochtend tijdens het congres van ROOS weten. Hij noemt de BBC als voorbeeld, die een regionaal venster heeft op het publieke net. Dat plan is al eerder ter tafel geweest en RTV Utrecht is hier groot voorstander van.
Verder gaat Dekker kijken naar samenwerking tussen de diverse regionale omroepen, bijvoorbeeld bij de salarisadministratie, het archief en het controleren van uitzendingen.

KANSEN

De rol van de regionale journalistiek wil hij juist versterken, zegt de staatssecretaris. Van het opheffen van de regionale omroepen is volgens hem geen sprake. RTV Utrecht ziet vooral de kansen die Dekker biedt, zoals het verstevigen van de journalistieke functie in de regio.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.