Doodgewaande poes keert hoogzwanger terug

ZEIST/KOCKENGEN - Een doodgewaande poes is na anderhalf jaar herenigd met haar baasjes, een gezin uit Zeist. Het dier is nog hoogzwanger ook.
Zwartje verdween plotsklaps uit het leven van de familie Lens. Ze rekenden er al lang niet meer op dat het dier nog ergens rondliep. Todat er dinsdagavond ineens een telefoontje kwam van het Huisdierenmeldpunt Utrecht dat de poes was gelokaliseerd in Kockengen.
Het beestje liep al maanden rond in het dorp en was er al eens zwanger geweest. De kittens zijn er verspreid door de buurt.
Zwartje is vermoedelijk met iemand meegelift naar Kockengen. De poes had een chip, waardoor de link met de familie Lens gelegd kon worden.
"Ze is herrezen uit de dood", zegt vader Carl Lens tegen RTV Utrecht. Zelf is hij gematigd blij met de terugkeer van Zwartje, want de familie zit straks ook met de jonkies.
Zijn 9-jarige zoon Christian is daarentegen door het dolle heen. Anderhalf jaar geleden had hij veel verdriet toen Zwartje ondanks meerdere zoektochten spoorloos bleef.

Doodgewaande poes keert hoogzwanger terug