Nieuw onderzoek naar moord op Guido Kosterman

PROVINCIE UTRECHT/WIJK BIJ DUURSTEDE - Nieuw onderzoek moet uitwijzen of de 27-jarige Alberto T. werkelijk de moordenaar is van zijn vriend Guido Kosterman uit Wijk bij Duurstede. Dat heeft de rechtbank in Maastricht vrijdag besloten.
Het Openbaar Ministerie beweert dat de 25-jarige Kosterman op gruwelijke wijze is vermoord door T., omdat zijn vriend informatie uit de criminele wereld doorspeelde aan de Criminele Inlichtingen Eenheid. Ook T. zou door hem zijn verlinkt voor 500 euro.

GEMARTELD

De verdachte zou Kosterman hebben afgetuigd en gemarteld, waarna het slachtoffer doodbloedde. Zijn lichaam werd in december 2012 gevonden in een loods in Maastricht.
Mogelijk zijn er echter andere scenario's denkbaar, bleek vrijdag tijdens de zitting. Die wil de rechter op verzoek van de advocaat van T. eerst onderzocht zien.

BANDENBEDRIJF

T., die ook uit Wijk bij Duurstede komt, ontkent dat hij Kosterman om het leven heeft gebracht. Hij beweert dat hij het lichaam van zijn vriend vond in de loods, waar hij een bandenbedrijf wilde beginnen. Daar zou Kosterman zich uit angst schuil hebben gehouden, omdat hij werd bedreigd. Mogelijk is hij dagenlang gemarteld.
T. hield de vondst naar eigen zeggen geheim en verbrandde het lichaam. Bij het technisch onderzoek na de ontdekking van het stoffelijk overschot, twee weken na zijn dood, werd veel DNA-materiaal aangetroffen.

MEER MANNEN

De verdachte zegt dat iemand van de Criminele Inlichtingen Eenheid meer weet over de moord. Hij wil er een verklaring over afleggen, maar wel onder voorwaarden. Welke dat zijn, is niet duidelijk.
Verder hebben getuigen gezegd dat zij in de buurt van de loods meer mannen hebben gezien. Ook zijn er personen gezien en gehoord die aan het sjouwen waren met een zwaar voorwerp.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.