RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woerden sloopt ingestorte deel stadhuis

1/2
WOERDEN -

Woerden heeft het ingestorte deel van het oude stadhuis laten slopen. Dat heeft de gemeente tegen RTV Utrecht gezegd. De sloop was noodzakelijk, nadat het gemeentehuis gisterochtend tijdens bouwwerkzaamheden instortte. De bouwvakker die onder het puin lag kon pas rond 20.00 uur geborgen worden.

De berging verliep moeizaam, omdat er een groot risico was op verdere instorting van het gebouw. Uiteindelijk werd een speciale kraan ingezet om brokstukken weg te halen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. Bij het sloopbedrijf en de gemeente Woerden heerst grote verslagenheid, zei burgemeester Molkenboer.

De instorting gebeurde tijdens sloopwerkzaamheden. Het gebouw stond leeg. Er werd al een paar maanden gewerkt aan het strippen en deels slopen van het stadhuis. Volgend jaar juli zouden de werkzaamheiden klaar zijn.

De Inspectie SZW onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -