Verdachte van ontucht met 12-jarige hoort eis: 2 jaar cel

VLEUTEN - De officier van justitie eist twee jaar cel tegen Adam V.B., voor ontucht met een twaalfjarig meisje op een wc in een trein. De 22-jarige man uit Vleuten hoorde die eis woensdagmiddag in de rechtbank van Zwolle.
V. B. lokte via social media het toen twaalfjarige meisje samen met een vriendje naar Zwolle. Na aankomst van de twee vroeg hij het vriendje verderop te gaan staan en liep met haar naar het perron. Vlak voor de trein vertrok, duwde hij haar de trein in. In de wc-ruimte misbruikte hij haar, aldus de officier. Het meisje stapte uiteindelijk in Nijmegen weer uit en vroeg via een beveiliger om hulp.
De verdachte was toen de trein al uit. Volgens de officier van justitie lokte de man het meisje naar Zwolle met verhalen over makkelijk geld verdienen. "Ze had niet door dat hij alleen voor
seks wilde afspreken."
Volgens V. B. was er geen sprake van verkrachting in de trein. Het vriendje met wie het meisje naar Zwolle reisde, zou tegen de politie hebben verklaard dat ze liegt. "Hij werd hierover door de politie doorgezaagd maar bleef overtuigend bij zijn verhaal", aldus de advocaat van de verdachte.

TWEEDE SLACHTOFFER

Via Adams telefoon kwam de politie uit bij een mogelijk tweede slachtoffer. Op het apparaat stonden pornografische afbeeldingen het meisje van veertien dat in 2015 in Brielle enige tijd was vermist. Adam zei dat hij van beide meisjes niet wist dat ze minderjarig waren. "Ik val op oudere vrouwen."

SPOORLOOS

De man is dinsdag opgepakt om er zeker van te zijn dat hij zou verschijnen. De zaak zou eind maart al in de rechtbank in Zwolle plaats hebben, maar Adam V. B. bleek spoorloos ondanks een in allerijl ingelaste zoektocht door de politie.
De rechtbank doet op 31 mei uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.