Oudewater gelukkigste gemeente van de provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Oudewater is de gelukkigste gemeente van de provincie, gevolgd door Eemnes, Renswoude, Leusden en Woudenberg. Dat blijkt uit de Atlas voor gemeenten die vanmiddag wordt gepresenteerd.
Dit jaar hebben de onderzoekers het geluksniveau van inwoners van alle Nederlandse gemeenten onderzocht. In de ranglijst van de vijftig grootste steden van Nederland staat Amersfoort op de vierde plaats. Utrecht is de minst gelukkigste stad van de provincie en staat op plaats 29 in de ranglijst van de vijftig grootste gemeenten van Nederland. Kleinere plaatsen als Oudewater zijn hierin dus niet opgenomen.
Ede blijkt de gelukkigste stad van Nederland. Inwoners van steden zijn over het algemeen minder gelukkig dan die van dorpen. De provincie Utrecht scoort lager op geluk dan anderen provincies. Gelderland, Overijssel en Brabant zijn gelukkiger.
Gemiddeld is 87 procent van de Nederlandse bevolking gelukkig. In steden is dat 85 procent en in niet-stedelijke gemeenten 89 procent. Van de vijftig grote gemeenten in de Atlas zijn inwoners van Rotterdam het ongelukkigst: 18 procent van de bevolking is daar niet gelukkig.
De top-10 gelukkigste steden van Nederland:
1. Ede
2. Alphen aan den Rijn
3. Amstelveen
4. Amersfoort
5. Gouda
6. Velsen
7. Apeldoorn
8. Nissewaard
9. Haarlemmermeer
10. Deventer
De top-10 ongelukkigste steden van Nederland:
1. Rotterdam
2. Amsterdam
3. Arnhem
4. Den Haag
5. Sittard-Geleen
6. Heerlen
7. Maastricht
8. Groningen
9. Nijmegen
10. Lelystad
De Atlas voor gemeenten wordt vanmiddag gepresenteerd in Emmen.

Interview over de Atlas voor gemeenten.
"Ongelukkig in Utrecht? Onzin".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.