RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grootste fietsenstalling ter wereld opent in augustus

1/3
UTRECHT -

Het eerste gedeelte van de nieuwe megafietsenstalling bij Utrecht Centraal gaat in augustus open. Dat maakte wethouder Victor Everhardt bekend.

De opening is tijdens de schoolvakantie. De eerste 7.500 fietsen kunnen dan gestald worden, vertelde Everhardt vandaag tijdens een rondleiding voor journalisten.

De bouw gaat daarna nog verder. In 2018 opent de rest van de stalling waardoor de capaciteit naar 12.500 gaat. Ter vergelijking: in de huidige stalling bij het Jaarbeursplein is plaats voor 3.500 fietsen.


VERDIEPINGEN

De stalling krijgt drie verdiepingen en komt onder het Stationsplein, dat ook helemaal wordt vernieuwd. De kelder zal waarschijnlijk de populairste plek worden: vanaf daar kunnen reizigers direct naar de sporen van Utrecht Centraal.

Zelf een kijkje nemen? Zaterdag is het de Dag van de Bouw en opent ook de bouwplaats van het Stationsplein z'n deuren. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -