Mannen Schaerweijde in extremis eerste in poule

ZEIST/GROENEKAN - De hockeyers van Schaerweijde zijn in de allerlaatste seconden tegen Cartouche kampioen geworden van de overgangsklasse A: 3-3. Schaerweijde mocht niet verliezen van Cartouche, want dan klommen hdm en Cartouche over de ploeg heen. De Zeistenaren treffen regiogenoot SCHC in de play-offs voor een plek in de hoofdklasse.
Voor de wedstrijd was het verschil twee punten tussen koploper Schaerweijde en nummer twee Cartouche. De nummer drie hdm had drie punten minder dan Schaerweijde.
Eén minuut voor tijd stond hdm voor tegen laagvlieger Zwart-Wit en keek Schaerweijde tegen een achterstand aan, waardoor Schaerweijde de virtuele nummer drie was. Scott Tupper bracht Zeist in extase door in de allerlaatste seconde een strafcorner te benutten. Door die goal eindigt Schaerweijde eerste in de overgangklasse A.
7' Timo Goor [0-1]
23' Matthijs van Aken [0-2]
29' Eric-Jan Iding [0-3]
41' Scott Tupper [1-3, sc]
54' Jasper van der Muelen Wolf [2-3,sc]
70' Scott Tupper [3-3,sc]
Schaerweijde treft SCHC in een best-of-three in de play-offs voor een ticket naar de hoofdklasse. Donderdag wordt de eerste wedstrijd gespeeld. Het verliezende team krijgt nog een kans om te promoveren. Dan moet het wel winnen van de nummer 10 uit de hoofdklasse. Dat is Almere.

Ties Ceulemans:'Als die bal er niet was gegaan dan waren er heel veel mensen aan het janken'
Bas Boogaard:'De doelstelling is nog niet bereikt'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.