RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraffen tot 18 jaar geëist voor liquidatie Aziz Anzi

1/2
DE MEERN - Het Openbaar Ministerie eist 18 jaar cel voor verdachte Julian S. en 12 jaar cel voor Roger A. voor de liquidatie van Aziz Anzi in De Meern. Volgens de officier van justitie is het bewijs overtuigend dat zij achter de liquidatie zitten. De twee verdachten stonden vandaag in Utrecht terecht.

De verdachten Julian S. en Roger A. werden vorig jaar oktober aangehouden. Ze zouden een apparaatje onder de auto van Anzi hebben geplaatst waarmee hij gevolgd kon worden. Ook zouden ze een afspraak met hem hebben gemaakt op de parkeerplaats langs de A12 bij De Meern. Daar werd hij doodgeschoten.

Tijdens de inhoudelijke behandeling werd een opsomming gegeven van ontmoetingen en telefoongesprekken die de verdachten met het slachtoffer hadden. Zo hadden ze vlak voor de liquidatie contact met het slachtoffer. "Ik ben er bijna bro", liet een van de verdachten aan het slachtoffer weten.


SLACHTOFFERVERKLARING

Ook de zus van Anzi kwam in de rechtszaal aan het woord. Ze hoorde op het nieuws dat er een man was doodgeschoten, maar wist niet dat het om haar broer ging. Daarna belde de politie met het nieuws.

"Ik kan hem nooit meer in mijn armen nemen", sprak ze geëmotioneerd. "Hoe kon dit waar zijn? Er was totale paniek. Ik moest het mijn familie vertellen. Mijn moeder is door de gebeurtenis een ander mens geworden. Er is geen vreugde meer in haar blik. Mijn broertje heeft het niet verdiend om zo van het leven te worden beroofd."

De officier van justitie zei tijdens de behandeling overtuigd te zijn dat de twee verdachten betrokken zijn bij de liquidatie van Anzi. "Juist door te zwijgen, bewijzen de verdachten hun schuld. De situatie schreeuwt om een verklaring", aldus de officier van justitie. Ook vandaag zeiden de verdachten niets tijdens de zitting.


VERLEDEN

De advocaten van de verdachten stellen dat hun cliënten niks met de liquidatie te maken hebben. Volgens Max den Blanken, de advocaat van S., moet ook het criminele verleden van Anzi in aanmerking worden genomen. Andere conflicten in het criminele milieu zouden ten grondslag liggen aan de liquidatie.

Advocaat Theo Hiddema, die verdachte Roger A. bijstaat, eiste onmiddelijke vrijlating. Hij meent dat justitie last heeft van "tunnelvisie". "Er zijn geen concrete feiten, er wordt gefantaseerd". zei Hiddema. De rechter wees onmiddelijke vrijlating af.

De uitspraak is 14 juni.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -