Extreem drukke avondspits door ongelukken en Hemelvaart

UTRECHT - Op snelwegen rond Utrecht stonden vanavond meerdere files. Dit kwam door ongelukken en drukte door het Hemelvaartweekend, dat morgen begint.
In de namiddag liet de ANWB weten dat er in het hele land ruim 700 kilometer aan files stond. Op een gewone woensdag is dat meestal zo'n 250 kilometer, vertelde een woordvoerder.
Op Twitter sprak de ANWB van de "drukste woensdag-voor-de-Hemelvaart ooit".

VIANEN

Op de A2 richting het zuiden
. Dat kwam door een ongeluk. Het stond vast tussen Abcoude en afrit Everdingen. Weggebruikers waren ruim een uur langer onderweg.
Ook richting Amsterdam stond er file. Rond 18.45 uur kwamen een auto en een vrachtwagen bij Maarssen met elkaar in botsing. De hoofdrijbaan was hierdoor enige tijd dicht.

A12

Automobilisten op de A12 stonden stil door een eerder ongeluk ter hoogte van knooppunt Oudenrijn. De vertraging liep op tot twintig minuten. Meerdere rijstroken waren afgesloten.
Rond 16.15 uur gingen de rijstroken weer open, maar iets verderop ontstond er brand op de middenberm van de A12. Daardoor moesten de linkerrijstroken in beide richtingen van de A12 weer dicht. Inmiddels zijn alle rijstroken weer open.
Ook op de A28 en A27 staat file. Op een kaart van de ANWB was te zien dat het verkeer op de meeste snelwegen vast stond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.