Volle terrassen en druk bezochte evenementen tijdens Hemelvaartsdag

PROVINCIE UTRECHT - Mooi weer en Hemelvaartsdag bleek vandaag voor veel mensen een goede combinatie om er een dagje op uit te trekken. En dat was te merken. Met name bij evenementen in de regio, maar ook bij de recreatieplassen en in de horeca. De terrassen in Utrecht zaten bomvol.

BIER EN APPELSAP FESTIVAL

In Lage Vuursche trok het Bier en Appelsap veel bezoekers. De organisatie verwachtte 750 bezoekers, maar dat werd uiteindelijk minimaal het dubbele. Het advies was in de loop van de middag om met de fiets te komen.
Door de drukte ontstond er korte tijd een parkeerchaos op de Hoge Vuurscheweg. Bezoekers plaatsten hun auto in de berm, ook waar dat niet was toegestaan. "In overleg met de politie hebben we de weg weer snel vrij kunnen maken", zegt de organisatie.

ANDERE EVENEMENTEN

De Nationale Sleepbootdagen in Vianen die vandaag begonnen trok vele tienduizenden bezoekers. De organisatie schatte vanmiddag nog een bezoekersrecord.
Ook de traditionele braderie op de Amsterdamsestraatweg trok weer veel bekijks. Volgens de organisatie is het de langste markt van Nederland.
Ook in de omgeving van Soest was genoeg te doen. Bij Paleis Soestdijk konden bezoekers van de Lentefair in de buitenlucht shoppen en in Soest werd weer de traditionele Oude Ambachtenmarkt georganiseerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.