Zaterdag tropische temperaturen

DE BILT - Mensen die het vrijdag al behoorlijk zweten vonden, krijgen het zaterdag nog zwaarder te verduren. Volgens weerman Arie Verrips kan het kwik zaterdag lokaal oplopen tot maar liefst 31 graden.
Maar lang niet iedereen klaagt over het weer. Veel mensen vinden het een feestje. Zo schreef de jarige Geertje Dijkstra vrijdag op Twitter dat ze het heerlijk vindt in de Utrechtse zon. Ze gebruikte daarbij onder meer de hashtags #jottem en #happyme.
Met het warme weer is de verleiding groot om verkoeling te zoeken in kanalen en rivieren zoals het Amsterdam-Rijnkanaal en de Lek. Maar zwemmen in open water is gevaarlijker dan het lijkt, waarschuwt Rijkswaterstaat.
Zwemmen mag op veel plekken natuurlijk wel. Onder meer bij de Maarsseveense plassen was het druk vrijdag en ook bij het Bosbad in Leersum was het dringen.

BEKEURINGEN

In Leersum waren dusdanig veel mensen op zoek naar een parkeerplekje dat de politie eraan te pas moest komen. De politie Driebergen schrijft op Twitter dat het hele pad geblokkeerd werd en dat daardoor de hulpdiensten er niet meer langs konden. Foutparkeerders hebben daar vrijdag een boete van 100 euro gekregen.

Zwemplezier in de provincie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.