Grote brand in woonboerderij Maarssen

© Koen Laureij
MAARSSEN - Bij een grote brand in Maarssen is een woonboerderij grotendeels uitgebrand. De brand brak om 05.00 uur `s ochtends uit. De vlammen sloegen daarna al snel metershoog uit het rieten dak van het pand aan de Zogweteringlaan.
De brandweer, die met groot materieel uitrukte, probeerde nog lang de monumentale gevels te redden, maar vreest dat ze instorten. De rest van de boerderij moet als verloren worden beschouwd.
De bewoner had zelf ook getracht de brand te blussen, maar dat mocht niet baten. De man kon zichzelf uiteindelijk in veiligheid brengen, maar liep wel lichte brandwonden op en heeft rook ingeademd. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Bij de brand kwam veel rook vrij. Ook stegen roetdeeltjes op die in de buurt neerkwamen. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Mensen kunnen de roetdeeltjes zelf opruimen of wegspoelen, mits ze daarna goed de handen wassen. De roetdeeltjes zijn niet gevaarlijk, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU).
De brandweer kon vanwege ondiepe sloten in de buurt moeilijk aan bluswater komen. Dat probleem werd opgelost met speciale dompelpompen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Beelden van de brand