RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Water is 'vies', maar extra tappunten bij festival Central Park

1/4
DE MEERN -

Utrecht heeft er een nieuw festival bij. Central Park, in recreatiegebied Strijkviertel bij De Meern. Daar treden vandaag artiesten op als Kensington, Nielson, BLØF en Direct. Voor het publiek is het wel afzien in de hitte.

Volgens de organisatie gaat het niet alleen om de muziek, maar ook om het goede eten en is er een wijnbar. Dat sprak veel mensen blijkbaar aan, want het festival is uitverkocht.

Vanwege de hoge temperaturen hebben veel bezoekers het zwaar. Zo schrijft Steven de Vries op Twitter dat een watertje 3,50 euro kost. Hij noemt dat 'levensgevaarlijk met deze hitte'. Op de website van het festival is echter te lezen dat bij de toiletten een waterpunt te vinden is. Volgens De Vries smaakt het gratis water echter 'bedorven'.

Peter Moraal beaamt dat. Hij schrijft op Twitter dat de watervoorziening 'schandalig' is. ''Rij van drie kwartier en het is smerig.'' Volgens een andere Twitteraar, Ruben Weytjens, komt die rij er omdat er geen water meer is bij de bar. ''Men wist dat het heet zou worden.... 17u30 en geen water meer bij bar. #fail''

Volgens organisator Huub van der Vecht is dat allebei onzin en zijn er zelfs extra tappunten aangelegd. ''Daar komt gewoon kraanwater uit, dus in principe moet dat gewoon lekker zijn, smaken verschillen'', vertelt hij desgevraagd. Ook zijn volgens hem de flesjes water niet uitverkocht. ''Dat kan helemaal niet.'' Verder laat de organisatie weten de prijs van het water omlaag te hebben gedaan, 'om de mensen met deze temperatuur tegemoet te komen'.


PENDELBUS

Vanaf Utrecht Centraal rijden speciale pendelbussen van en naar Central Park. Ook daarover wordt gepraat op de sociale media. Zo laat Bianca van Wetten weten via Instagram dat voor haar het festivalseizoen begint op het station. Ze gebruikt daarbij onder meer de hashtags #inderij en #centralpark.

De laatste band speelt vanavond tot 23.00 uur.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -