Instellingen

Opnieuw 24 jaar cel geëist voor martelmoord op informant

WIJK BIJ DUURSTEDE - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag ook in hoger beroep 24 jaar cel geëist tegen de 30-jarige Alberto T. voor de moord op politie-informant Guido Kosterman uit Wijk bij Duurstede.
Kosterman werd in december 2012 dood aangetroffen bij een loods in Maastricht. Zijn lichaam was gruwelijk verminkt. Er zou sprake zijn geweest van marteling. De moord was vermoedelijk een afrekening omdat Kosterman T. zou hebben verraden bij de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE).
De rechtbank in Maastricht veroordeelde T. in januari 2015 tot 24 jaar cel. Hij ging daartegen in beroep. Het OM ziet genoeg redenen om dezelfde straf ook in hoger beroep te eisen. "Het slachtoffer was nog maar 25 jaar. Hij was enig kind. Zijn overlijden heeft veel leed veroorzaakt bij zijn naasten."
Volgens het OM heeft de verdachte gehandeld met voorbedachten rade en is daarmee sprake van moord. Dat is gebleken uit onder meer getuigenverklaringen en het grote aantal verwondingen van het slachtoffer, aldus het OM.
De uitspraak is op 26 juni.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.