Halfzus Lindsey tegen informant: ''Brand is erger uitgepakt''

AMERSFOORT - De vrouw die vastzit vanwege de fatale woningbrand op de Gounodstraat in Amersfoort is de halfzus van het slachtoffer Lindsey. Het 11-jarige meisje overleed een dag na de brand aan haar verwondingen. Verdachte Thi H. wordt verweten brand te hebben gesticht in het huis van haar moeder, op wie ze erg boos was. Ze was vanochtend niet in de rechtszaal aanwezig.
Thi H. heeft tegen een informant gezegd dat ze de brand heeft aangestoken, bleek vanochtend in de rechtszaal. Daarbij zei ze: ''Het is erger uitgepakt dan eigenlijk de bedoeling was.'' De advocaat vindt de inzet van de informant onrechtmatig en dat het middel te snel is ingezet. Ook werd bekend dat H. in oktober 2016 vijf liter terpentine heeft gekocht.
Volgens de officier moet H. vast blijven zitten: ''De boosheid richting haar moeder is groot. De kans dat ze opnieuw de fout in gaat is aanwezig.'' Volgens haar advocaat is bij zijn cliënt sprake van paranoïde of schizofrenie. Hij sluit ook niet uit dat ze ontoerekeningsvatbaar is. Volgens de officier leefde de halfzus van de overleden Lindsey heel geïsoleerd: ''We zien een geschiedenis met hele heftige boosheid jegens haar moeder.''
De brand ontstond in de nacht van 13 op 14 januari. Tijdens het blussen van het vuur vonden hulpdiensten het meisje in de woning. Ze werd naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht, waar ze ruim een dag later aan haar verwondingen overleed. Ook een andere halfzus was tijdens de brand aanwezig in het huis. Zij overleefde de brand.

AUTO

H. wordt ook verdacht van eerdere brandstichtingen bij een dönerzaak in 2015 en bij de auto van haar moeder. Ook zou ze die vernield hebben. Daarnaast verwijt het Openbaar Ministerie haar dat ze de levens van de buren in gevaar heeft gebracht.
8 augustus wordt de zaak verder behandeld. In de tussentijd gaat het onderzoek door en blijft verdachte Thi H. vastzitten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.