Instellingen

OM: Arrestant Bertus dood door cokevergiftiging

AMERSFOORT - Bertus de Man, de Nijkerker die begin dit jaar overleed na een aanhouding in Amersfoort, had een cocaïnevergiftiging. Dat is de reden dat hij overleed, zegt het OM.
Diezelfde conclusie werd eerder getrokken door een forensisch patholoog op basis van de uitkomsten van het toxicologisch onderzoek.

AANHOUDING

Agenten wilden Bertus (30) in januari controleren vanwege zijn rijgedrag. Maar de man vluchtte en hij werd even later hardhandig aangehouden in het centrum van Amersfoort.
Toen hij in het cellenxomplex in Houten was raakte hij onwel en overleed hij. Zijn nabestaanden wezen met de beschuldigende vinger naar de politie. Bertus zou te hard zijn aangepakt en daarom zijn overleden.

NIETS TE VERWIJTEN

Het OM stelde een onderzoek in en komt vandaag met de eindconclusie dat de politie niets valt te verwijten. De verwondingen van Bertus zijn waarschijnlijk gekomen door de langdurige pogingen om hem te reanimeren.
"Het is niet waarschijnlijk, zo stelt het NFI, dat het optreden van de politie een rol heeft gespeeld bij het overlijden", schrijft het OM. "De conclusie is dat de politie proportioneel en rechtmatig heeft gehandeld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.