Instellingen

Utrechtse leerlingen in finale UNICEF Kinderrechten Filmfestival

UTRECHT - Utrechtse kinderen van de Partou bso staan in landelijke finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival in Tuschinski. Op 23 juni nemen de jonge filmmakers het op tegen elf andere inzendingen.
De buitenschoolse opvang aan de Kanaalweg maakte met de leerlingen de film 'Uni Cef', over kinderrechten als recht op onderdak, schoon drinkwater en tegen kinderarbeid.
Gisteren werd de film uit ruim vijftig inzendingen uitgekozen tot de winnende bso die mee mag doen aan de landelijke finale.

REMAKE

Het doel van het kinderrechten filmfestival is om kinderen van 8 jaar en ouder spelenderwijs te laten nadenken over hun rechten. Basisscholen uit elke regio van het land, Partou kinderopvang en Stichting het Vergeten Kind organiseerden eigen voorrondes.
Met een professionele filmcoach maakten zij een remake van hun film, waarmee ze samen met 9 andere bso's de strijd aangingen om de landelijke finale te bereiken. Op 31 mei kwamen de deelnemende bso's naar Pathé Rembrandt in Utrecht, waar hun film in première ging.

JURYOORDEEL

Volgens de jury, bestaande uit Raaf (Huisje Boompje Beestje), acteur Edwin Bakker (Zapp, brugklas) en de raad van bestuur van Partou "sprong de film van er echt uit. Ze lieten meerdere problemen zien die op onze wereld spelen én maakten heel goed duidelijk dat je niet alleen voor kinderrechten vecht, maar met zijn allen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.