Instellingen

OM: celstraf voor ontuchtverdachte die meisje lokte met Bieberkaartjes

UTRECHT/DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De Officier van Justitie eist 30 maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk tegen de Utrechter die een meisje van 13 via Facebook zou hebben aagezet tot ontuchtige handelingen. Ook moet er een contactverbod komen en moet verdachte Van K. behandeld worden.
De verdachte pakte het 13-jarige meisje in eerste instantie in met tickets voor een concert van Justin Bieber. Dat bleek vanochtend in de rechtszaal. Hij had die concertkaartjes niet. "Ik had gehoord dat meisjes daar wel wat voor zouden willen doen."
Tijdens de zitting werd bekend dat het meisje ook dreigde naar de politie te stappen, waardoor het contact tussen de twee een tijdje stil heeft gelegen. Ze wilde hebben wat hij haar beloofd had: de kaartjes voor Justin Bieber.
De verdachte, Ewout van K. uit Utrecht, ging vervolgens dreigen de foto's openbaar te maken. Eerst zou hij om een foto hebben gevraagd waar ze topless op te zien was. Later ging dat veel verder. Zo zijn op zijn telefoon filmpjes gevonden waarop te zien is dat ze op zijn verzoek onzedelijk bezig is met dieren. Van K. gaf vanochtend aan dat hij niet meer weet wat hij toen dacht. Hij vindt het zwaar om het nu allemaal terug te lezen: "Ik schaam me".
Volgens het OM stopte het contact tussen de twee dankzij het slachtoffer en haar ouders. De moeder van het slachtoffer las een verklaring voor namens haar dochter: "Ik vertrouw geen enkele man meer. Ik ben bang, slapen is soms heel lastig".
Van K. kreeg het laatste woord. Hij verzekerde de rechter dat dit nooit meer zal gebeuren. Ook hoopt hij dat hij snel behandeld kan worden.

KERFSTOK

Vanochtend bleek ook dat de verdachte meer op zijn kerfstok heeft. De Utrechter heeft ook stiekem videobeelden gemaakt van een vriendin van zijn vriendin met wie hij samenwoonde. Zo zou hij beelden van die vriendin hebben gemaakt toen ze ging douchen.

SCOUTING

Eerder werd bekend dat de man tot 2015 teamleider was bij een
in Driebergen. Scouting Nederland uit Leusden benadrukt dat er geen aanwijzingen zijn dat er ook bij de scouting iets is gebeurd. Ook het OM zegt tegen RTV Utrecht daar geen aanwijzingen voor te hebben. De scouting heeft de ouders van de leden inmiddels wel op de hoogte gesteld.
De uitspraak volgt over twee weken.

Reportage over de rechtszaak tegen de pedoverdachte.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.