Leeuwinnentrio doet intrede DierenPark Amersfoort

AMERSFOORT - Waar DierenPark Amersfoort iets meer dan een week geleden nog verdrietig nieuws bracht na het overlijden van een van de leeuwen, is er nu leuker bericht. De dierentuin krijgt namelijk drie nieuwe leeuwinnen.
Deze zomer verhuizen de drie leeuwinnen uit GaiaZOO naar DierenPark Amersfoort. De zussen zullen hun intrede maken in het nieuwe leeuwenverblijf dat in Amersfoort wordt geopend.
"Wij zijn erg blij dat wij de dames kunnen ontvangen, zodat zij hier als familiegroep samen kunnen wonen", vertelt bioloog Raymond van der Meer.

MANNETJESLEEUW

De drie zussen Zaila, Lewa en Sabi komen krijgen later misschien ook nog mannelijk bezoek. "Wij hopen ook nog een mannetjesleeuw te verwelkomen, om de groep compleet te maken", zegt de bioloog. "Leeuwen leven in een vrouwengroep, waarvan de man soms wisselt. Het is fijn dat de zussen hier samen heen verhuizen."
Vorig jaar is de drieling geboren in GaiaZOO Kerkrade en binnenkort is het tijd om het ouderlijk huis te verlaten. Het nieuwe leeuwenverblijf krijgt een oppervlakte van ruim 1500 vierkante meter. De nieuwkomers zullen er vanaf 8 juli te zien zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.