Instellingen

Motie van afkeuring om nieuwbouw Stedelijk Gymnasium Amersfoort

AMERSFOORT - De lokale politieke partij Amersfoort2014 dient een motie van afkeuring in tegen wethouder Bertien Houwing. Volgens de partij "weigert wethouder Houwing al weken om inzage te geven in de afspraken en bedragen" over de vernieuwbouw van het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt.
Dinsdag werd bekend dat de wethouder de gemeenteraad om extra geld heeft gevraagd voor de verbouwing en uitbreiding van de school.
Het project valt duurder uit door het aantrekken van de markt. Aannemers vragen inmiddels hogere prijzen dan vorig jaar. Bovendien moest het ontwerp van het schoolgebouw aangepast worden.

ONDOORZICHTIG

Fractievoorzitter Ben Stoelinga spreekt van een "trage en ondoorzichtige handelwijze". Volgens hem is de extra kostenpost van 700.000 euro te wijten aan traag handelen van de gemeente.
Bovendien vindt hij het onverantwoord als de gemeenteraad akkoord gaat met kosten van tijdelijke huisvesting die nog niet bekend zijn.

BESLISSING

"Pas na 6 juni worden afspraken gemaakt over de tijdelijke huisvesting en vanwege de tijdsdruk kunnen de wethouder en de gemeenteraad niets anders meer doen dan akkoord gaan met de financiële eisen van de projectontwikkelaars.
Aanstaande dinsdag beslist de Amersfoortse gemeenteraad over het extra geld voor de verbouwing van de school.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.