Instellingen

Ontwerp Voorstraat Vianen: bruisend en autoluw

© SVP / Haver Droeze
© SVP / Haver Droeze
© SVP / Haver Droeze
© SVP / Haver Droeze
© SVP / Haver Droeze
VIANEN - De gemeente Vianen heeft in een informatiebijeenkomst gisteravond meer bekendgemaakt over hoe de Voorstraat eruit komt te zien. Tientallen mensen hebben de plannen bekeken.
De winkelstraat moet gezelliger worden en mensen moeten er niet alleen komen om snel boodschappen te doen. Daarom is er in de plannen meer ruimte voor terrasjes, groen en is de auto straks te gast.
De voorwaarden voor het ontwerp zijn opgesteld in overleg met de ondernemersvereniging, bewoners en de gemeente. Belangstellenden kunnen nu suggesties inbrengen.

POSITIEF

De ondernemersvereniging reageert positief op de plannen tot nu toe. Vooral het eenrichtingsverkeer en het toegankelijk houden van het nieuwe Noordplein valt goed in de smaak. "We zijn gehoord en dat is het belangrijkste", zegt Eric Bahler van de ondernemersvereniging in Vianen en eigenaar van de inktshop aan de Voorstraat.
Tot 4 juli kan er gereageerd worden op het ontwerp. De gemeenteraad beslist in september over het definitieve ontwerp. De Voorstraat gaat naar verwachting volgend jaar op de schop.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.