Stef Bos zingt serre voor woongroep bij elkaar

VEENENDAAL - Zanger Stef Bos geeft een concert om geld in te zamelen voor zorgcentrum De Meent in Veenendaal. Er is een nieuwe serre nodig en met de opbrengst van het benefietconcert moet die er komen.
Gert van Manen, wiens dementerende vrouw in de woongroep zit, bedacht het plan samen met zijn buurvrouw. De gezamenlijke ruimte is er veel te klein, zegt hij.
"Je kúnt er niet eens iets gezelligs van maken. Van de zeven bewoners zitten er twee in een rolstoel en lopen er vier met een rollator, dus het staat ook nog vol met apparatuur."
Als het overdekte terras bij de woonkamer wordt betrokken en er grote ramen komen in een blinde muur, ziet het er al een stuk beter uit: "Als je dan lekker in de serre zit, ook al is het in de winter, dan heb je toch nog wat contact met de buitenwereld."

OMA VAN BOS

Oud-Veenendaler Stef Bos stemde meteen in met het idee om een benefietconcert te geven. "Ik ken De Meent, er hebben bekenden van mij gezeten. Mijn oma zat in een onderafdeling van De Meent, zij was dement." Het concert is dinsdag 6 juni in de Wijkkerk in Veenendaal. Kaarten zijn nog te koop.
Gert van Manen is heel dankbaar voor alle hulp die hij krijgt. Want dit is waarschijnlijk het laatste wat hij voor zijn vrouw kan doen. "Er is nog nooit een dementerende genezen uit een verzorgingshuis gekomen. Daarvoor doen we het."
De nieuwe serre kost 26.000 euro. Inmiddels heeft Gert al 13.000 euro opgehaald. Als het concert uitverkocht raakt komt daar nog eens 7.000 euro bij. De overige 6.000 euro hoopt Gert ook nog bij elkaar te krijgen. "Anders gaan we pannenkoekenbakken ofzo", grapt hij.
Geld geven kan op NL24 RABO 0317 8639 67 t.n.v. Stichting Vrienden Huiskamer De Grift.

Gert van Manen: "Stef heeft het hart op de goede plek"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.