Instellingen

AlFitrah onbevreesd voor naderend faillissement

UTRECHT - De AlFitrah-moskee is niet bang dat binnenkort een faillisement zal worden uitgesproken. Dat zegt het moskeebestuur in een reactie op de faillissementsaanvraag door We Do Projects, de eigenaar van het pand in het Utrechtse Overvecht.
Het conflict tussen de huisbaas en AlFitrah draait om grote openstaande schulden. De salafistische organisatie zegt dat het dat geld best kan betalen, maar dat het een kwestie van niet willen is: "We krijgen ineens allerlei vreemde facturen die niet bij de eigenaar vandaan komen. Hij heeft ook verschillende andere bedrijven."
Een ander aspect van het conflict is de eis van eigenaar We Do Projects dat AlFitrah achterstallig onderhoud aan het pand laat uitvoeren. Het bestuur zegt de uitkomst van een bodemprocedure daarover af te wachten: "De verkoper is afspraken niet nagekomen en probeert nu de wet te misbruiken om ons eruit te krijgen."
Gisteren werd bekend dat We Do Projects samen met de vorige eigenaar het faillissement heeft aangevraagd van de organisatie achter de AlFitrah-moskee. De faillissementsrechter doet volgende week uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.